Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2014. Május 03. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Kétszáz kutyát küld Caness-ba Mundruczó

Kétszáz kutyát küld Caness-ba Mundruczó

A világon sehol sem készült még olyan film, ahol egyszerre kétszáz kutyát mozgattak volna a felvételek során, csak Magyarországon. A 76. Cannes-i Filmfesztivál hivatalos válogatásába bekerült „Fehér Isten” című, Mundruczó Kornél rendezte alkotás kutyás jeleneteit Halász Árpád és az általa vezetett Gödöllői Kutyasport Központ (GKSK) trénerei hozták létre.

„Nagy örömmel tölt el, hogy beválogatták a Fehér Isten című filmet Cannes-ba, hiszen úgy gondolom, hogy a film kivételes mondanivalója mellett reflektorfénybe kerülhet a pozitív megerősítést használó munka eredményessége is.” - mondta Halász Árpád kutyatréner, mesterkiképző, nemzetközi teljesítménybíró, aki egyben a Gödöllői Kutyasport Központ vezetője. Kiemelte: „A világon egyedülálló módon oldottuk meg azt a nehéz tréneri feladatot, hogy a felvételek során rendezett, előre eltervezett módon kétszáz kutya mozogjon a kamera előtt. Munkatársaimmal, a GKSK trénereivel együtt négy hónap alatt készítettük fel a közös és az egyéni feladatokra a kutyákat.”

A legtöbb filmben szereplő kutyát menhelyekről válogatták, majd a forgatások után a kiképzett kutyusok mind gazdára találtak. A forgatáson részt vett Teresa Miller amerikai tréner és csapata is - ők vendégszereplő kutyát és azok dublőreit hozták a filmbe Amerikából.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 14:08, szerda | Belföld

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint -

2024. Május 15. 09:21, szerda | Belföld

Jelentősen csökkent az építőipar termelése is

2024 márciusában az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 6,3 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2024. Május 14. 15:11, kedd | Belföld

Orbán Viktor: háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz

Háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz - mondta a miniszterelnök kedden a Mol Poliol Komplexum tiszaújvárosi átadóján.