Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2018. Április 09. 08:49, hétfő | Belföld
Forrás: ügyészség

Kegyetlenül bosszút állt a börtönévekért egy gyilkos hajléktalan Debrecenben

Kegyetlenül bosszút állt a börtönévekért egy gyilkos hajléktalan Debrecenben

Különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat az elkövetővel szemben a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség a Debreceni Törvényszéken.

A vádlott és a fiatalabb sértett nő hosszú éveken keresztül, megszakításokkal, élettársi kapcsolatban éltek. Mindketten rendszeresen italozó életmódot folytattak, a vádlott a sértettet többször bántalmazta, amely miatt elítélték. Szabadulása után, 2016 őszén, azonnal felvette a kapcsolatot a volt élettársával, azonban a sértett rokonai nem tűrték el a vádlott viselkedését, emiatt ő és az asszony hajléktalanként élt Debrecenben, majd csatlakozott hozzájuk a sértett anyja is. 2017 februárjában mindhárman egy debreceni lakatlan, önkényesen elfoglalt házban éltek és továbbra is italoztak.

A vádlott és a két sértett tavaly február 23-án este, a vasútállomás környékén egy kocsmában szórakoztak és italoztak. A vádlott és a sértettetek 23 óra körüli időben érkeztek vissza a szálláshelyre, ahol valamennyien lefekvéshez készülődtek. Ekkor veszekedés támadt a vádlott és volt élettársa között, ezért a vádlott ideges lett és a közelében tartózkodó, az ágyon ülő idősebb sértettet egyszer állon rúgta. Ezután elővette a nála lévő kést és szó nélkül rátámadt volt élettársára, akit testszerte többször megszúrt a mellkasán, a nyakán és a hátán. A vádlott ezután az idősebb sértett felé fordult és őt is többször megszúrta a felsőtestén.

A vádlott a támadás után kiugrott az ablakon, elment a házból, azonban rövid idő múlva oda visszatért. Látta, hogy még él a két sértett, ezért ismételten rájuk támadt és többször megszúrta mindkettőjüket a felsőtestükön. A vádlott az újabb bántalmazás után ismételten elment a házból, azonban rövid időn belül elfogták.
A sértetteknek a mellkason, a háton és a nyakon szúrt sérülései keletkeztek, a fiatalabb sértett emellett sorozat bordatörést és állkapocs törést is szenvedett, mely sérülések nyolc napon túl gyógyulóak voltak.

Mindkét sértett életét a gyors és szakszerű orvosi segítség mentette meg.
A vádlott többszörös szúrásai nyomán számot vetett azzal, hogy a sértettek halálát okozhatja.

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség az előzetes letartóztatásban lévő, visszaeső vádlott ellen különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken. A vádiratban fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta, továbbá indítványt tett arra, hogy a törvényszék az elkövetés eszközét kobozza el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során