Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2017. Március 23. 09:07, csütörtök | Helyi
Forrás: PH

KAPCSOLD LE!

KAPCSOLD LE!

Közeleg a Föld Órája!

A Föld Órája egy már több éve hazánkban is ismert kezdeményezés, amely idén március 25-én, szombaton este 20.30-kor jön el. A WWF Magyarország felhívására Eger Önkormányzata - együttműködve a Heves Megyei Civil Információs Centrummal és a Heves Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Házzal – csatlakozott a Föld Órája (Earth Hour) 2017. elnevezésű akcióhoz.

A kezdeményezés Ausztráliából, Sydney-ből indult 2007-ben és két év alatt világméretűvé nőtte ki magát. A Föld Órája felhívás célja, hogy eddig soha nem látott méretű, globális összefogást teremtsen az éghajlatváltozás elleni küzdelemben. Az ember által előidézett klímaváltozás jelenti a legnagyobb környezeti fenyegetést Földünkre. Lassítása érdekében mindenkinek változtatni kell az életmódján. A Föld Órája jelképesen bebizonyítja azt, hogy ez megvalósítható. Megmutatja, hogy együtt, összefogással, egy kis áldozattal is nagy eredményt érhetünk el a folyamat lassításában, ha képesek vagyunk a közös cselekvésre.

A figyelemfelhívó kezdeményezés keretében Egerben lekapcsoljuk a városunk emblematikus épületeinek díszvilágítását, így egy órára elsötétül

- a Minorita templom

- a Bazilika

- a Líceum

- a Várfal a várzászlóval együtt

- a Rác templom

- a Felnémeti templom

- a Ciszterci templom

- az ’56-os emlékmű

- a Városháza épülete

- és a Dobó téri Szent Hedvig Kollégium

Az egri polgárokat, a helyi vállalatokat és a közintézményeket arra kérjük, hogy, minél nagyobb számban csatlakozzanak a Föld Órája kezdeményezéshez és ők maguk is kapcsolják le a villanyt egy órára, március 25-én, szombaton este 20.30-kor.

A programhoz kapcsolódó színes kezdeményezések:

Körtecsere: aki szombaton este 20.30 és 21.30 között a Bazilika lépcsőjéhez látogat és magával hoz egy hagyományos régi villanykörtét, az cserébe egy finom körtét kap ajándékba.

A népszerű Halott Pénz zenekar is fontosnak tartja a környezetvédelmet, ezért csatlakozik a WWF kezdeményezéséhez, méghozzá Egerben teszi ezt. Március 25-én 22.00 órakor a BRDWY LIVE koncerttermében is kialszik majd minden fény.

Mit tegyen, ha rokonszenvezik az akcióval?

Regisztráljon a www.foldoraja.hu weboldalon, és buzdítsa barátait, ismerőseit is a csatlakozásra!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt