Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2016. December 22. 18:02, csütörtök | Helyi

JEGES ÖRÖMÖK EGERBEN

JEGES ÖRÖMÖK EGERBEN

Belvárosi mini-koripálya:
Naponta átlagosan több, mint 200 gyermek látogatja meg a Gárdonyi téri mini korcsolyapályát, melyet ingyenesen használhatnak a 12 éven aluli apróságok. A létesítmény szintetikus jég borítású, kiváló arra, hogy a legkisebbek csússzanak egyet, illetve megismerkedjenek a korcsolyázás örömeivel.
A november 25-i nyitás és december 18-a, hétfő között eltelt 24 napban egészen pontosan 4967, ténylegesen korcsolyát húzó, 12 éven aluli gyermeket regisztrált az üzemeltetést végző Egri Közszolgáltatások Városi Intézménye. Ma már jóval ötezer feletti számú korcsolyázó gyermeknek szerzett örömöt Eger városa azzal, hogy ezt a lehetőséget – egyfajta adventi ajándékként – biztosítja az egri családoknak.

Felsővárosi, nagyméretű műjégpálya:
December 17-én, szombaton megnyitotta kapuit az 1200 m2-es, sátorfedésű, 0-99 éves korig használható műjégpálya a Felsővárosban (Malomárok utca 28.). A jeges szórakozást már nagyon várták az egriek, így a pálya igen népszerű volt a nyitó hétvégén is. Kiegészítő szolgáltatásként az üzemeltető korcsolyakölcsönzést (600 Ft), élezést (800 Ft/pár), büfét, melegedőt és értékmegőrzőt is biztosít a csúszni vágyóknak, s a későbbiekben korisuli is lesz a Felsővárosban működő műjégpályán.

Nyitva tartás:
Hétfőtől – csütörtökig 8.00-20.00
Pénteken 8.00-21.00
Szombaton 9.00-21.00
Vasárnap 9.00-20.00

Az általános jegyárak és információk:
A gyermekeknek (6 éves korig): 400 Ft
Diáknak és nyugdíjasoknak: 800 Ft
Felnőtteknek: 1000 Ft

A létesítményt a Feeling Sport Kft. üzemelteti az EVAT Zrt-től bérelt területen. A vállalkozás a balesetbiztosítást is tartalmazó jegyárból – Eger Önkormányzatához csatlakozva – többféle kedvezményt is nyújt a téli sportok egri szerelmeseinek:

Az önkormányzat a 2016-os költségvetésben biztosítja az iskolai tanóra keretében a jégre érkező diákcsoportok számára már a korábbi években is nyújtott támogatást (kedvezményes, csoportos jegy), s a 2017-es évre vonatkozó támogatási részről csütörtöki ülésén dönt a Közgyűlés.
Ennek köszönhetően a diákcsoportok 400 Ft/fő/alkalom áron vehetik igénybe a létesítményt, s a 400 Ft jegyár-különbözetet Eger Önkormányzata hozzájárulásként nyújtja a fiataloknak, a tanulók minél színesebb, kiterjedtebb sportolásának érdekében. A tanóra keretében, 14.00 óráig a jégre érkező diákcsoportok számára az üzemeltető 50%-os kedvezményt ad a korcsolyakölcsönzési díjból.

Azok az egri lakhellyel rendelkező diákok, akik rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosultak (hátrányos helyzetűek), a jégpályát ingyenesen vehetik igénybe. Ez esetben a 400 Ft-os jegyárkülönbözetet az önkormányzat a települési támogatás terhére állapítja meg. A műjégpálya üzemeltetője a rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülők számára díjmentesen biztosít korcsolyákat.

Minden egrit érintő, fontos információ, hogy a létesítmény Eger Városkártyával kedvezményes áron látogatható: gyermek jegy városkártyával 300 Ft/fő/alkalom; diák- és nyugdíjas belépő városkártyával 600 Ft/fő/alkalom; felnőtt belépő városkártyával 800 Ft/fő/alkalom. A jegy tartalmazza a balesetbiztosítás összegét is.

(A jelenleg forgalomban lévő Eger Városkártya 2017 február 28-ig érvényes.
A 190 elfogadóhelyen – így a felsővárosi műjégpálya üzemeltetőjénél is – kedvezményre jogosító plasztik ma is igényelhető személyesen, vagy interneten, egységes, kedvezményes áron, mindössze 470 Ft-ért.
Hol? Itt: http://varoskartya.eger.hu/)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.