Városlista
2020. szeptember 26, szombat - Jusztina

Hírek

2017. Augusztus 16. 14:05, szerda | Helyi

Interjú Mr. Gyulával

Interjú Mr. Gyulával

Kérdezz-felelek a tetoválásról

Mikor szerettél bele ebbe a szakmába?

Az egész kisgyerekkoromban kezdődött. Az utcán mindig csodálkozva bámultam a tetoválásokat. Nekem is volt sok, csak azok még matricák voltak. Mindig is szerettem rajzolni, de nem foglalkoztam vele komolyabb szinten. Rendes tetoválásom 18 éves koromban lett. Azonnal beleszerettem ebbe az egészbe. Rengeteg kérdés merült fel bennem rögtön. Fel is kerestem egy tetováló szalont, hogy lehetnék e tanuló. És onnantól kezdve nem volt megállás.

Tapasztalataid alapján az emberek mi alapján választanak mintát?

Az eddigi tapasztalataim alapján főképp az internetről, esetleg az utcán látottakból válogat az emberek zöme. Kevés emberben körvonalazódik, hogy pontosan mit is szeretne. Természetesen a tetoválónak ez is feladata, hogy segítse a vendégeket ebben. Mindig van és mindig is lesz szerintem divat tetoválás. Ezeket nem szoktam javasolni senkinek. Jó pár embert ismerek, aki nagyon megbánta a "tucat" mintákat. Mindenképp javasolnám a tetováltatni vágyóknak, hogy kérjék a tetováló segítségét és együtt, úgymond közös munkával alkossák meg a mintát. Ne féljen senki kérdezni, vagy esetleg szóvá tenni, ha neki nem tetszik a tetováló elképzelése. Egy életen át kell viselni a végeredményt.

Hogy oszlatnád el az emberek félelmét a fájdalomról, amivel járhat egy tetoválás?

Ez egy nagyon jó kérdés. Én úgy állok a dologhoz, hogy a félelem legtöbb esetben az "ismeretlentől" van. Örülök, ha valaki el meri mondani az ilyesfajta félelmét. Természetesen most extrém félelemről van szó. Normál esetben azt szoktam mondani, hogy ha valaki valóban szeretné azt a tetoválást, akkor kibírja. Számomra nagyon fontos, hogy a vendégeim hogyan élik meg a tetoválás folyamatát. Azt szeretném, ha ez egy élmény lenne nekik. Azokra, akik különösen félnek, még jobban kell figyelni. Egy beszélgetés az egész procedúra előtt csodákra képes. Nagy vonalakban elmagyarázom a gép működését, megmutatom, neki milyen tűvel fogok dolgozni, milyen érzésre számíthat. Nem szoktam sajnálni az időt erre. Volt olyan eset, hogy festék nélkül csináltunk egy próbát. Látszólag értelmetlen, de a vendégemnek megnyugvást adott. Nekem ezek a módszerek szoktak segíteni. Azt is észre kell venni mikor a vendég már nem bírja. Itt most nagyobb beülésekre gondolok. Bármennyire is szeretné mindkét fél, hogy kész legyen a minta, tudni kell megálljt mondani. Nem sajnálom a vendéget, mert ő szeretné a tetoválást és tudja, mivel jár ez, de nem célom megkínozni sem.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 26. 14:00, szombat | Bulvár

Tortával ünnepelték a negyvenéves Golo nevű hím gorillát a Budapesti Állatkertben

Tortával ünnepelték a negyvenéves Golo nevű hím gorillát a Budapesti Állatkertben, az emlős születésnapja vasárnap lesz, de az intézmény gondozói már pénteken felköszöntötték az ünnepeltet

2020. Szeptember 26. 13:31, szombat | Belföld

Tizenketten meghaltak, 950-nel nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma

Elhunyt tizenkét beteg, és újabb 950 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu szombaton.

2020. Szeptember 26. 13:02, szombat | Külföld

Csaknem 28 millió illegális vagy hamisított árut, köztük szájmaszkokat foglaltak le

Nemzetközi művelet során csaknem 28 millió illegális vagy hamisított árucikket, köztük 27 millió szájmaszkot és használatra alkalmatlan, vagy a követelményeknek nem megfelelő orvosi eszközöket foglalt le az Europol.

2020. Szeptember 26. 12:01, szombat | Belföld

A koronavírus-fertőzés új mechanizmusát fedezték fel szegedi kutatók

A koronavírus új fertőzési mechanizmusát fedezték fel a szegedi Pharmacoidea Kft. kutatói, ami lehetőséget biztosíthat a kórokozók sejtbe jutásának gátlására - tájékoztatta a cég pénteken az MTI-t.