Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2015. Szeptember 30. 17:40, szerda | Helyi
Forrás: Polgármesteri hivatal

INDUL AZ „EIZP” TEHETSÉGKUTATÓ NYERTESEINEK TURNÉJA

INDUL AZ „EIZP” TEHETSÉGKUTATÓ NYERTESEINEK TURNÉJA

Rázsi Botond alpolgármester sajtótájékoztatón ismertette a szombaton startoló turné állomásait.

A Silver Soul nevű rock együttes nyerte az Eger Önkormányzata által gondozott Egri Ifjúsági Zenei Program (EIZP) 2015. május 31-én megrendezett tehetségkutató versenyét, a közönségdíjas pedig az Our Trip nevű banda lett.

Jutalmuk egy turnésorozat, amely október 3-án, szombaton indul, ugyanakkor a fiatalok „bemelegítésként” már felléptek a Bolyki Pincészet rendezvényközpontjában megtartott Robotkrumpli Fesztiválon, szeptember 11-én.

Rázsi Botond alpolgármester sajtótájékoztatón ismertette a szombaton startoló turné állomásait. A fiatalok Kalocsán, Nyíregyházán, Miskolcon és Budapesten koncertezhetnek, ám október 2-án, pénteken még Egerben is szórakoztatják a helyi fiatalokat a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum által szervezett, hagyományos Drogprevenciós Napon. A turné közben - október 23-án - a tehetségkutatón győztes zenekarok „útba ejtik” az egri Gödör Klubot is. A koncertsorozat költsége 600 ezer Ft, melyet az EIZP keretéből finanszíroz Eger Önkormányzata.

Az Egri Ifjúsági és Zenei Program másik feladata, hogy pályázati alapon támogatást biztosítson a könnyűzenét játszó, amatőr együtteseknek. A program keretében támogatható tevékenység a koncertek szervezése, próbahely bérlése és hangfelvételek készítése.

Rázsi Botond elmondta: az első két pályázati kiírásra 31 beadvány érkezett és a kuratórium összesen 2,9 millió Ft felosztásáról döntött, az alábbi megoszlásban: 15 koncertszervezési, 5 próbahely-támogatási és 11 hangfelvétel-készítési beadványt részesítettek támogatásban. Az EIZP Szabó Attila Kossuth-díjas egri zenész által vezetett kuratóriuma az összesen 4 millió Ft-os költségvetési keret fennmaradó részére várhatóan október végén írja ki a harmadik pályázatot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.

2024. Május 16. 07:55, csütörtök | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks történelmi diadala

A Paks hosszabbításban 2-0-ra legyőzte a bajnok Ferencvárost a labdarúgó MOL Magyar Kupa Puskás Arénában rendezett szerdai döntőjében.

2024. Május 16. 07:54, csütörtök | Külföld

Már június végén megtartják az első nyilvános vitát Donald Trump és Joe Biden között

Már június végén megtartják az amerikai elnökjelöltek első nyilvános televíziós vitáját Joe Biden és Donald Trump között, majd szeptember elején második alkalommal is szembenézhet egymással a demokrata és a republikánus jelölt.