Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Szeptember 14. 16:14, csütörtök | Helyi
Forrás: PH

INDUL AZ ALMAGYAR- ÉS KOSSUTH UTCA FELÚJÍTÁSA

INDUL AZ ALMAGYAR- ÉS KOSSUTH UTCA FELÚJÍTÁSA

Az Eger Önkormányzata által elnyert egymilliárd Ft-os, közterületi fejlesztésekre fordítható kormányzati forrásból első ütemben 22 területen újul meg út- és járda.

A He-Do – Penta Konzorcium szeptember 7-én megkezdte a kivitelezést, mellyel jó ütemben haladnak: a mai napon már a felső kopóréteget terítik az Arany János utcai bölcsőde előtti bekötőútra, pénteken a Tittel Pál-, jövő hét elején pedig az Olasz utca érintett szakaszának aszfaltozása következik. A szeptember 18-ával kezdődő héten megkezdődik a Tizeshonvéd és a Radnóti utcák felújítása.

Szeptember 18-án, hétfőn kezdődik egy kiemelt jelentőségű fejlesztés: az egri, egymilliárdos infrastrukturális fejlesztési projekt keretében a teljes Almagyar utca, valamint a Kossuth utca Almagyar- és Egészségház utca közötti szakasza megújul. A program a következőket tartalmazza:
- 400 méter út felújítása
- mindkét oldali járda felújítása, összesen 4000 m2 aszfalt burkolattal
- 1db buszmegálló újjáépítése tartós, bazaltbeton megoldással
- a szükséges akna-fedlapok szintbe emelése és szegélykövek javítása
- a Kossuth utcai patakhíd vízszigetelésének cseréje és új járófelület kialakítása

Az önkormányzati beruházási programhoz kapcsolódóan - alvállalkozó útján - a Heves Megyei Vízmű Zrt. is elvégzi a szükséges vezetékcseréket és más beavatkozásokat. Többek között egy, még az 1920-as években lefektetett ivóvíz vezetéket is kicserélnek majd a belvárosi szakaszon. A rekonstrukciót négy ütemre bontják, a teljes munkafolyamat várhatóan hat hetet vesz majd igénybe és decemberig tart.

1. ütem: Szarvas tér és Almagyar köz között
2. ütem: Almagyar köz – Tinódi tér között
3. ütem: Tinódi tér – Hibay Károly utca között
4. ütem: Hibay Károly u. és Egészségház u. között

Egy-egy vezetékcsere-ütem végéhez kapcsolódik majd az önkormányzati program keretében megrendelt, jelentős út- és járda felújítás.
A felbontással, vezetékcserével közvetlenül érintett terület a Szarvas téri körforgalomtól indulva az Almagyar utca teljes hossza, majd a Tinódi tértől indulva a Kossuth Lajos utca, egészen az Egészségház utcai kereszteződésig.

A vízmű beruházásának keretében megépül:
- 26 folyóméter DN250 KPE gerincvezeték
- 263 folyóméter DN110 KPE gerincvezeték
- 30 db DN32 KPE házi bekötés
- 4 db föld feletti tűzcsap
- 1 db vasbeton tolózár akna

A legfontosabb tudnivalók az érintett egriek és a közlekedők számára:

Az 1. ütem kivitelezése során a Szarvastér és az Almagyar-köz közötti útszakaszon nem lehet gépjárművel közlekedni. A kerülő útvonal: Szarvas tér – Kertész út – Petőfi tér – Gólya u. – Almagyar köz – Almagyar utca – Kossuth Lajos utca.
A kivitelezés további ütemeivel kapcsolatos intézkedésekről időben tájékoztatást küldünk.

Az autóval közlekedőknek azt tanácsoljuk, hogy csak a legszükségesebb esetben vegyék célba az Almagyar és Kossuth utca környékét. Akinek halaszthatatlan elfoglaltsága miatt mindenképpen be kell hajtania a város érintett részére, az előzetesen feltétlenül tájékozódjon a forgalmi lehetőségekről és induljon el a szokásosnál hamarabb!

A felújítási munkák alatt végig megközelíthető lesz a Hibay Károly utca, a Fazola utca és a Dobó utca is. Felhívjuk a figyelmet, hogy erre a területre továbbra is csak az érvényes engedéllyel rendelkező autósok hajthatnak be! Az építési ütemeknek megfelelően – átmeneti jelleggel, folyamatosan - megszűnnek a Kossuth utca melletti parkolási lehetőségek, ám az autósok továbbra is megközelíthetik és használhatják Buttler-ház melletti (Gólya utca) parkolót. Kérjük, hogy gépjárműveikkel a Gólya utcában és az Almagyar-közben csak a kijelölt helyeken várakozzanak, figyeljék és tartsák be a közlekedési táblák utasításait, hogy a jelentősen megnövekvő forgalom a lehető leggördülékenyebben áthaladhasson a területen. (Az áruszállításban érdekeltek számára fontos információ, hogy a munkálatok miatt 3,5 tonnás súlykorlátozásra is kell számítani az említett területen.)

A buszos, közösségi közlekedésben fontos változások állnak be, erről a KMKK Zrt. ad részletes tájékoztatást a megállókban és saját honlapján. A legfontosabb, hogy a beruházás ideje alatt a buszforgalmat és átmenő forgalmat a Szarvas téri körforgalomnál elterelik a Kertész és Hadnagy utca felé. Szeptember 18-tól kezdődően az Almagyar utcai megálló „kiesik” a közlekedésből, a járatok a Szarvas térről a Hadnagy út felé veszik az irányt!
A Kertész úton, a Hadnagy utcai csomópontot követő, első megálló sem működik majd, hiszen a belváros irányába haladó járat nem a Kertész úton halad tovább, hanem átkanyarodik majd a Hadnagy útra. Változás áll be a Líceum előtti buszmegállónál is: a buszpályaudvar felé közlekedő járatok a Hadnagy úton érkeznek, kihagyják a Kossuth utcát. A városból kifelé haladó buszokra ugyanakkor a megszokott megállókban is fel lehet majd szállni, az Egészségház utcán keresztül közlekedő járatok mind a Líceum, mind a Bitskey Uszoda előtt megállnak.

Az Almagyar- és Kossuth utcai lakosok és a közületek az építés ideje alatt megközelíthetik az ingatlanokat, ideiglenes forgalmi rend bevezetésével biztosítjuk számukra a közlekedést. Emellett az érintett tulajdonosok részére Eger Önkormányzata ingyenes parkolóhelyet tart fenn. A felújítást végző konzorciummal és az Egri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft-vel együttműködésben a hulladékszállítási napokon az eddigiekhez hasonlóan elegendő lesz a házak elé kikészíteni a gyűjtőedényeket.

A gyalogos közlekedés folyamatosan biztosított lesz a munkaterületen, valamint az akcióterület kerékpáros útvonalai is járhatók lesznek a következő hetekben.

A kivitelezés további ütemeivel kapcsolatos intézkedésekről időben tájékoztatást adunk az egrieknek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére