Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Január 03. 19:40, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Időjárás-jelentés

Időjárás-jelentés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában:
----------------------------

A szárazföld északkeleti, keleti területeinek időjárását anticiklon határozza meg. Arrafelé többnyire borult az ég, az alacsony szintű rétegfelhőzetből helyenként szitálás, ónos szitálás, hószállingózás alakul ki. A hőmérséklet csúcsértéke nagyrészt +2 és -6 fok között változik. Ugyanakkor az Atlanti-óceán fölött többközéppontú ciklon örvénylik, amelynek előoldalán továbbra is enyhe levegő áramlik Nyugat- és Közép-Európa fölé. A ciklon frontrendszerei mentén sok a felhő, főként Skandinávia nyugati partvidékén, a Brit-szigeteken és Franciaországban esik többfelé az eső, illetve nagy területen fúj erős déli szél. A kora délutáni órákra jellemzően 8 és 16 fok közé melegszik fel a levegő, sőt az Ibériai-félszigeten nem ritka a 18 fok sem. Szombat estig a Kárpát-medence időjárását a fentebb említett ciklon erősödő előoldali áramlási rendszere alakítja.

Várható időjárás az ország területén szombat estig:
-----------------------------------------------------

Éjszaka elsősorban a kevésbé felhős tájakon képződik ismét többfelé köd. Szombaton a köd a legtöbb helyen ritkul vagy megszűnik, ugyanakkor jobbára borult marad az ég, de főként az Alföldön szűrt napsütésre is számíthatunk. Helyenként szitálás, kisebb eső előfordulhat, nagyobb eséllyel az északi és a nyugati országrészben. A délkeleti, déli szél napközben megélénkül, az Észak-Dunántúlon meg is erősödik.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1, +4 fok között alakul.
A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 5, 12 fok között várható, délnyugaton lesz a melegebb.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk