Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. Augusztus 22. 12:04, kedd | Helyi
Forrás: PH

HUSZONKÉT ELEMMEL INDUL AZ EGYMILLIÁRDOS EGRI INFRASTRUKTÚRA-FEJLESZTÉSI PROGRAM

HUSZONKÉT ELEMMEL INDUL AZ EGYMILLIÁRDOS  EGRI INFRASTRUKTÚRA-FEJLESZTÉSI PROGRAM

Eger Önkormányzata néhány hónappal ezelőtt sikeresen nyújtott be támogatási igényt a Miniszterelnökség „Területi infrastrukturális fejlesztések” megnevezésű előirányzatára.

Ennek nyomán városunk egymilliárd Ft-os, közterületi infrastruktúra-fejlesztésre fordítható támogatásban részesült. Az utakat, járdákat, hidat, csapadékcsatornát és kerékpárutat érintő fejlesztés eredeti előirányzatként szerepel Eger 2017-es költségvetésében.

Az egymilliárd Ft-os, kormányzati forrás felhasználásával Egerben 32 elemből álló infrastruktúra-fejlesztési programot hajtunk végre, két ütemben. Elsőként 22, engedélyeztetés nélkül elvégezhető felújítást valósítunk meg, a II. ütem tartalmazza majd az összetettebb, nagyobb előkészítést igénylő munkálatokat. A beruházás-sorozat a város egészét érinti, nagy lökést adva a megyeszékhely közlekedésfejlesztésének.

2017 szeptemberében az alábbi, közterületi fejlesztéseket kezdjük meg:

1. Arany János utca bölcsőde bekötő út felújítása

2. Radnóti Miklós utca felújítása (350 m hosszon)

3. Pozsonyi utca felújítása (179 m hosszon)

4. Tittel Pál utca felújítása (110 m hosszon)

5. Almagyar utca és járda felújítása (215 m hosszon)

6. Kossuth utca és járda felújítása (153 m hosszon)

7. Kossuth utca hídfelújítás

8. Csokonai utca járda felújítása (180 m hosszon)

9. Tizeshonvéd utca felújítása (312 m hosszon)

10. Széchenyi utca aknafedlapok cseréje és 2 db autóbuszmegálló átépítése

11. Barkóczy utca és járda felújítása (450 m hosszon)

12. Fiumei utcai járda átépítése (251 m hosszon)

13. Olasz utca szervízút burkolat felújítása (181 m hosszon)

14. Ludányi utca járda felújítása (267 m hosszon)

15. Kallómalom utca járda felújítása (491,5 m hosszon)

16. Vallon utcai járda átépítése (242 m hosszon)

17. II. Rákóczi Ferenc út 57.-65. sz. előtti zúzottköves parkoló átépítése gyephézagos

18. Bükk sétány kerékpárút felújítása (600 m hosszon)

19. Garzon utca járda felújítása (336 m hosszon)

20. Benedek úti óvoda előtti járda átépítése (109 m hosszon)

21. Borsod utca burkolat felújítása (173 m hosszon)

22. Pásztorvölgy utca II. ütem (191 m hosszon)

Habis László polgármester az aláírás kapcsán kiemelte:

A remek lehetőségről szóló felhívás megérkezése után az önkormányzatnak egy hónapon belül reagálnia kellett: a tartalmas szakmai program összeállításához a hivatali szakemberek és a miniszterelnökség jó együttműködése volt szükséges. A konkrét beruházási célokat a városvezető soron kívüli eljárás keretében jelölte meg, egyeztetve minden egri választókörzet önkormányzati képviselőjével.

Az Eger egészét érintő fejlesztési csomag rendkívüli mértékben segíti majd azt a célunkat, hogy az egri polgárok szempontjából kulcsfontosságú beruházásokat valósíthassunk meg olyan területeken is, melyek nem érintettek az ismert pályázati programokban – húzta alá a polgármester.

Fontosabb tudnivalók:

- A munkálatok során jellemzően 1-2 napos, félpályás lezárásra, kisebb útszakaszok esetében pedig egyes időszakokban teljes útlezárásra kell számítani.

- A szegélyépítések idején útszűkület lassítja majd a forgalmat. A fejlesztési program elvégzése során az autóbusz közlekedés minden érintett utcában zavartalan lesz.

- Amikor elérkezünk az aszfaltozáshoz, szükség lesz a behajtást időszakos korlátozására, jelzőőrös irányítás mellett.

- A kivitelezők valamennyi érintett utcában szórólapokon és közvetlen megkeresés útján is tájékoztatják a lakosságot az aktuális munkákról, forgalomkorlátozásokról és az ingatlanok megközelíthetőségét érintő kérdésekről.

A felújítási/építési program idején a lakosság és a közlekedők megértő türelmét, szíves együttműködését kérjük!

Részletek az egri igénylő dokumentumból:

A Projekt célja a város közlekedési tereinek minőségi, biztonságos és fenntartható módon történő, komplex felújítása, szükség szerinti bővítése. A Projekt megvalósítása során az érintett közutak, járdák, lépcsők, hidak, kerékpáros utak új és minőségi burkolatot kapnak a hordozó szerkezetek szükségszerű megerősítésével együtt.

A felújítással érintett közlekedési területek alatt húzódó vonalas infrastruktúra elemek (csapadékvíz-vezetékek) szükség szerinti és egyidejű felújítása is elkészül, az elhasználódott elemek cseréjével. A közterületeken összegyűjtött csapadékvizek biztonságos elvezetésére a meglévő csapadékvíz-elvezető árkok, vezetékek felújítása, szükség szerint bővítése is megvalósul.

Olyan közlekedési összeköttetések kiépítése is megtörténik, melyek mindenki által használható, biztonságos közlekedést tesznek lehetővé eddig hiányzó területeken.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.