Városlista
2020. szeptember 26, szombat - Jusztina

Hírek

2017. Augusztus 02. 09:49, szerda | Helyi
Forrás: PH

HŐSÉGBEN A LEGNAGYOBB SZÜKSÉG A VÍZ ÉS A HŰSÍTÉS

HŐSÉGBEN A LEGNAGYOBB SZÜKSÉG A VÍZ ÉS A HŰSÍTÉS

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzést adott ki Magyarország területére augusztus 2-án, szerda éjfélig.

Eszerint tovább fokozódik a hőség, a napi középhőmérséklet többnyire 26-29 fok között, több helyen 29-30 fok körül alakul. (met.hu)

„Keddtől péntek éjfélig az egész országra hőségriadót rendelt el tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár. A szakemberek azt tanácsolják: aki teheti, ne menjen most a napra, az elegendő folyadékfogyasztásra pedig mindenki figyeljen oda.” (hirado.hu)


Eger Önkormányzata a fentiekre való tekintettel az alábbiakra hívja fel a figyelmet:
- A Városgondozás Eger Kft. locsolóautója naponta több alkalommal hűsíti a legforgalmasabb belvárosi utcákat
- A Polgármesteri Hivatal ásványvizet oszt szerdán és csütörtökön a legmelegebb órákban, a belvárosban és a Felsővárosban; pénteken a Városgondozás Eger Kft. oszt ásványvizet a tikkadt járókelőknek
- A Városháza aulája jó hűsölési lehetőséget ad annak, aki a nagy melegben megpihenne pár percre: itt ülőhely és hideg vizet adó automata áll rendelkezésre
- A főtéren a vízijátéknál folyamatos a hűsölési lehetőség, valamint párakapukat állítunk fel
- A Dobó téren két-, a Gárdonyi téren pedig egy ivóvizet adó csap működik, valamint a felfrissülni vágyók a Szent István kútnál is olthatják a szomjukat
- Az Érsekkertben a nyári melegre tekintettel plusz vízvételi lehetőségről gondoskodtunk a sétányok mentén; a forgalmas érsekkerti, valamint a Gólya utcai játszótéren is működik az ivóvizet adó csap


Nagyon fontos, hogy a hőségriadó idején lehetőség szerint ne a „forró órákban” induljunk el ügyeink intézésére, s ha lehet, ne a nagy melegben végezzünk fizikai munkát. Ha ezt a tanácsot nem tudjuk betartani, tartózkodjunk a direkt napfénytől, óvjuk bőrünket a leégéstől és sok folyadékot vegyünk magunkhoz. Figyeljünk a gyermekekre és idősebbekre is, valamint azokra az embertársainkra, akiken látszik, hogy valamilyen okból kitikkadtak, elfáradtak.

A segítő figyelem és egymás iránti nyitottság ezekben a napokban is ugyanolyan értékes és fontos, mint a nagy, téli fagyok idején.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 26. 13:31, szombat | Belföld

Tizenketten meghaltak, 950-nel nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma

Elhunyt tizenkét beteg, és újabb 950 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu szombaton.

2020. Szeptember 26. 13:02, szombat | Külföld

Csaknem 28 millió illegális vagy hamisított árut, köztük szájmaszkokat foglaltak le

Nemzetközi művelet során csaknem 28 millió illegális vagy hamisított árucikket, köztük 27 millió szájmaszkot és használatra alkalmatlan, vagy a követelményeknek nem megfelelő orvosi eszközöket foglalt le az Europol.

2020. Szeptember 26. 12:01, szombat | Belföld

A koronavírus-fertőzés új mechanizmusát fedezték fel szegedi kutatók

A koronavírus új fertőzési mechanizmusát fedezték fel a szegedi Pharmacoidea Kft. kutatói, ami lehetőséget biztosíthat a kórokozók sejtbe jutásának gátlására - tájékoztatta a cég pénteken az MTI-t.

2020. Szeptember 26. 11:00, szombat | Belföld

Szeptemberben 6,2 százalékkal csökkent az álláskeresők száma

Az álláskeresők száma szeptemberben havi összevetésben 6,2 százalékkal csökkent, a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) nyilvántartásában a szeptemberi zárónapon 323 400 álláskereső szerepelt.