Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Július 26. 14:45, kedd | Sport
Forrás: HírTV

Horrorban vállaltak főszerepet a Kemény-legények

Horrorban vállaltak főszerepet a Kemény-legények

Maga volt a horror a magyar vízilabda-válogatott sanghaji vébénegyeddöntője az olimpiai döntőben már egyszer megvert USA ellen.

A harmadik negyed közepéig szinte köze nem volt a játékhoz a Kemény Dénes vezette magyar csapatnak – 5-2-re is vezetett a revánsvágytól feltüzelt USA –, de az utolsó negyed hibátlan védekezésének köszönhetően nem volt akkora baj, hogy a támadásban ezúttal komoly gondok akadtak. Miután a Világliga-első szerb válogatott a németek felett aratott magabiztos, 9-4-es győzelmével bejutott a legjobb négy közé a sanghaji vizes világbajnokság férfi vízilabdatornáján, eldőlt, hogy a címvédő magyar csapat ott lehet a jövő évi londoni olimpián.

 

A találkozó előtt örültünk, hogy az amerikaiak ellen játszhatunk a vízilabdavébé negyeddöntőjében, ők tűntek ugyanis a leginkább verhető ellenfélnek – dacára annak, hogy az olimpiai döntőn, Pekingben éppen ellenük kellett az aranyért küzdenie Kemény Dénes válogatottjának.

Hogy mennyire vissza akart vágni a döntőért az USA, rögtön az elején bebizonyosodott: Bailey juttatta vezetéshez hazáját, és ez hosszú időre megadta az alaphangot – 2-0-ra és 3-1-re is a tengerentúliak vezettek. A második negyedben kicsit megrázták magukat Madarasék, és 5-4-re feljöttek, rajta kívül Hosnyánszky és Varga Dániel lőtt gólt az első félidőben, s noha már 5-2-re is vezetett az USA, térfélcserekor 4-5 volt az állás.

Moses továbbra is vezére volt a kapuban az amerikai együttesnek, de Biros megúszásakor tehetetlen volt ő is, 0-0 után először volt döntetlen 5-5-nél a harmadik negyed derekán. Érdekes megjegyezni, ezúttal az erősségünknek számító támadásban voltunk gyengék, védekezésben pedig elfogadhatót nyújtott a válogatott. És a gát is átszakadt: egy varázslatos akció végén ötméterest ítéltek nekünk a bírók, amit Kiss Gergely az ágyú erejével lőtt az elugró kapussal ellentétes sarokba (6-5). Hogy nehogy elbízzuk magunkat és hátradőljünk, Peter Varellas ejtett egy mámorítóan szép gólt (6-6). és amit senki sem szeretett volna, a negyed végén az USA egy iszonyatosan szerencsés góllal visszaszerezte a vezetést (6-7)… Varga Dénes révén azért „nulláztuk” az eredményjelzőt (7-7), így tiszta lappal fordulhattunk a hajrára.

Az utolsó ráúszásnál a kisebbik Varga fivér, „Dumi” elhozta a labdát, a támadás végén Madaras Norbert lőtt kapufát. A túloldalon ezután két támadást kivédekeztünk, majd hiába rontottuk el megint a saját akciónkat, a bírói ítélet nekünk kedvezett, Kemény Dénes pedig T betűt mutatott a kezével – a kombinációt azonban megint elszúrtuk. Az első gólt a záró negyed felénél sikerült bepréselni Moses kapujába, Varga Dénes hajolt el a vele szemben védekező kék sapkás mellett, és gyönyörű gólt lőtt (8-7). Aztán támadhattunk volna a kétgólos vezetésért, de szokás szerint kudarcra volt ítélve a kísérlet… Aztán amit Nagy Viktor művelt a kapuban, azt sportiskolákban oktatják: emberhátrányos helyzetben úgy ért át egyik kapufától a másikig, hogy védése után még indítani is tudott – Varga Dániel pedig kettős blokk mögül óriási gólt lőtt! 9-7! Varellas sajnos gyorsan minimalizálta a különbséget (9-8), de már csak egy perc volt hátra, és bár Biros kihagyta a mi emberelőnyös helyzetünket, az amerikaiak is elszabálytalankodták támadásukat. Nyertünk, irány a szerbek elleni elődöntő – ahol ez a teljesítmény nagyon-nagyon kevés lesz. A csapat erejét bizonyítja, hogy 6 játékosunk osztozott a 9 dobott gólon.

MAGYARORSZÁG–EGYESÜLT ÁLLAMOK 9–8 (1–3, 3–2, 3–2, 2–1)
magyar gólszerzők: Madaras 2, Varga Dá. 2, Varga Dé. 2, Biros 1, Hosnyánszky 1, Kiss Ge. 1. (lm)

MNO

Címkék: vízilabda

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.

2024. Április 12. 06:46, péntek | Sport

Közel 100 vetélytárssal küzd meg - Gender Tamás Junior

Gender Tamás Junior 2024.04.10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyez.