Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2021. Március 23. 17:37, kedd | PR
Forrás: (x)

Hogyan hordjuk a férfi chino nadrágot? Mutatjuk a jó és a rossz megoldásokat!

Hogyan hordjuk a férfi chino nadrágot? Mutatjuk a jó és a rossz megoldásokat!

Elképesztően népszerű viselet manapság a férfi chino nadrág, amely tökéletes megoldást jelent, ha valaki nem szeretne állandóan öltönynadrágot viselni, a farmert viszont már nagyon unja.

A chino viselésének viszont megvannak az alapszabályai, amelyeket ajánlott betartani, hogy ez a divatos darab valóban előnyösen álljon a férfin.

Mi az a chino nadrág?

A chino évszázadok óta a férfiak öltözködésének része, ám hétköznapi viseletként az utóbbi években fedezte fel újra a divat. Még az 1800-as években, a Fülöp-szigeteken találták ki ezt a fazont, innen indulva hódították meg a világot. Alapvetően egy vékony anyagú, kényelmes, légáteresztő, leginkább tavasszal és nyáron viselhető modellről beszélünk, ami vászonból vagy pamutból készül, a csípőnél és a bokánál pedig szűkített, így kiemeli ezeket a részeket. A comb, illetve a térd környékén viszont bővebb a kialakítása, ez a megoldás garantálja a kényelmes viseletet. A chino előnye, hogy hatalmas színválasztékban elérhető, a legnépszerűbb megoldás a barna, a bordó, a bézs, a fehér, a fekete, a grafitszürke, a khaki, a kék, a piros, a sárga és a zöld. Hatalmas a kínálat, bőven lehet válogatni az interneten, például a Bolf.hu webáruházában.

Hogyan viseljük a chinót?

A chino a magabiztos férfi választása, olyan modell, amely egyszerre lehet elegáns és laza. Ha unod a farmert, de nincs kedved minden nap szövetnadrágba, öltönybe bújni, a chino a megfelelő választás, a tökéletes átmenet. Egy inggel, valamint egy bőrcipővel elegáns megjelenést kelt, eközben üde is, hiszen a gazdag színválaszték rengeteg lehetőséget biztosít, hogy a chino viselője kitűnjön a tömegből. A szárát felhajtva, sportcipővel vagy espadrilles típussal, illetve egy kényelmes pólóval azonban laza összhatást mutat. Fontos a jó méretválasztás: egy chino ne legyen se szűk, se bő. Jelenleg az a legnépszerűbb megoldás, amikor a chino mellé titokzoknival húz cipőt egy férfi, így a boka szabadon marad – nyáron ez kifejezetten előnyös, hiszen így a megfelelő szellőzés is megoldott. A chino fazonból a hosszú mellett rövidnadrág is létezik – erre nagyjából ugyanazok a szabályok érvényesek, igaz, ilyenkor az elegáns megjelenés eléréséhez még többet kell tenni.

Hibák, amiket ne kövess el

A chino kényes darab, ezért a viselése közben oda kell figyelni néhány fontos szabályra. Az egyik ilyen, hogy a farmerhoz képest sokkal jobban kell vigyázni az anyagára, mivel a chino könnyen koszolódik, az esetleges szennyeződéseket pedig nehezebb eltávolítani. Egy erdei túrára semmiképpen sem ajánlott chino nadrágban elindulni. Az anyag ki is nyúlhat, ami nem néz ki jól, ezt a hibát általában azzal követi el az ember, ha teletömi a chino zsebeit. Ez más nadrág esetében sem előnyös, röhejesen tud kinézni egy telepakolt, dudorodó zseb, a chino esetében azonban dupla hiba, hiszen az anyag ki is nyúlik. Chino mellé illik egy divatos táska, ami kiváltja a zseb szerepét, és még fel is dobja az összképet. A feltűrt chino esetében arra kell figyelni, hogy ne essen túlzásba az ember: a felhajtásból minimum kettő, maximum öt centiméter ajánlott, azon felül már kellemetlen hatást kelthet a nadrág megjelenése.

Címkék: bolf.hu, divat

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 25. 13:57, hétfő | PR

Raktározás, logisztika területén dolgozol Eger környékén? Ezért szerezz targoncás jogosítványt!

A targoncás jogosítvány már önmagában is sok munkalehetőséggel kecsegtet.

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről