Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2023. Június 06. 18:45, kedd | Sport

Hetedik lett Portugáliában Benyó Máté, aki újoncként a legjobb magyar az Eb-mezőnyben

Hetedik lett Portugáliában Benyó Máté, aki újoncként a legjobb magyar az Eb-mezőnyben

A hétvégén Portugáliában folytatódott a 2023-as Rallycross Európa-bajnokság, és a nemzetközi mezőnyben idén bemutatkozó Benyó Máté (ERX1) ismételten bizonyította EB-újoncként, hogy a legjobbak közt a helye.

Hetedik lett Portugáliában Benyó Máté, aki újoncként a legjobb magyar az Eb-mezőnyben

A hétvégén Portugáliában folytatódott a 2023-as Rallycross Európa-bajnokság, és a nemzetközi mezőnyben idén bemutatkozó Benyó Máté (ERX1) ismételten bizonyította EB-újoncként, hogy a legjobbak közt a helye. A Korda Racing versenyzője ezúttal a hetedik helyen végzett, amivel összetettben két futamot követően legjobb magyarként a hatodik pozícióban áll.

Ennél nehezebb, ugyanakkor kihívásai miatt szebb idény még nem várt az off road szakágban a Korda Racing versenyzőire. Folytatódott ugyanis az idei Európa-bajnokság, melyen 2023-ban az RX1-es kategóriában egész szezont teljesít a Magyar Rallycross Országos Bajnokság mellett Benyó Máté. A Korda Racing 21 éves versenyzője ráadásul csodálatosan mutatkozott be az EB nyirádi idénynyitóján, ahol a legjobb magyarként az 5. helyen végzett.

Ezúttal a portugál Montalegre Circuit-on folytatódott a 2023-es Rallycross Európa-bajnokság a világbajnoksággal közös versenyhétvégén. Máté megint egészen kiválóan szerepelt autójával, a Peugeot 208 ERX-szel, és az EB második futamán a 7. helyen végzett – másodperceken múlt, hogy nem jutott a hatos döntőbe –, míg az összetettben a Korda Racing versenyzője eddig megszerzett 21 pontjával legjobb magyarként a hatodik. Az Eb két hét múlva Norvégiában folytatódik.

„Eddigi pályafutásom egyik legnehezebb és legváltozatosabb versenye volt a portugál Európa-bajnoki futam. A hétvége első felében rengeteg balszerencsés szituáció sújtott minket. A harmadik kvalifikációs futamtól kezdve viszont megfordult a szerencsénk és visszakapaszkodtunk a középmezőny elejére. Az előfutamok után az előkelő negyedik helyen jutottam tovább, így ez a második elődöntő második rajtkockáját jelentette. Itt a rajtból sajnos nem tudtam jól elrugaszkodni és az első kanyarban csak az ötödik helyen fordultam. Nyomtam, ahogy tudtam, de sajnos a joker kör kijáratánál kicsit hozzáértem a falhoz, ami pont annyi időveszteséggel járt, hogy nem tudtam visszajönni a harmadik helyen haladó versenyző elé. Az elődöntőt végül negyedikként zártam, így a döntő futamról éppen csak lemaradtam. Összesítésben a hetedik helyet szereztük meg a portugál fordulón, ezzel rengeteg értékes pontot és tapasztalatot szerezve” – közölte Máté.

A Korda Racing csapatvezetőjével kijelentette, Máté megint hozta a maximumot, nem sok hiányzott ahhoz, hogy újoncként ismét döntőbe kerüljön.

„Továbbra is állítom, hogy eddig szinte álomszerű, ami velünk történik. Úgy léptünk ki a nemzetközi színtérre, hogy azonnal mindenkiben tudatosítottuk, nem lehet a Korda Racing csapatát és versenyzőjét félvállról venni. Máté újoncként ismét remekelt, nüanszok választották el az újabb döntő futamtól. De ne legyünk telhetetlenek, ha az elején valaki azt mondja, hogy két futam után összetettben a huszonegy pontjával legjobb magyarként a hatodik helyen áll majd, kinevettem volna. Most teljesen más miatt mosolygok. A teljesítménye nagyon meggyőző volt, ami igencsak bíztató az Európa-bajnokság következő futama előtt” – jelentette ki Spitzmüller Csaba.

A Korda Racing együttműködő partnerei: Fenstherm Kontakt Kft., Novo-Fire Kft, Sun&Fun Holidays Kft, Hetech-Trend Kft., Generalkommandó.

http://www.kordaracing.hu

http://youtube.com/kordaracing

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok