Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2016. Október 20. 20:14, csütörtök | Helyi

HASZNOS BERUHÁZÁSOK A FELSŐVÁROSBANHASZNOS BERUHÁZÁSOK A FELSŐVÁROSBAN

HASZNOS BERUHÁZÁSOK A FELSŐVÁROSBANHASZNOS BERUHÁZÁSOK A FELSŐVÁROSBAN

Akadálymentesítés az Olasz és Kallómalom utcák találkozásánál

Az ősz folyamán a Felsőváros több pontján is a lakosság életét, mindennapi közlekedését segítő átalakítások, beruházások zajlanak. Ennek a munkának egy részéről számolt be sajtótájékoztatón Habis László polgármester és Martonné Adler Ildikó alpolgármester, felsővárosi önkormányzati képviselő az Olasz utca és Kallómalom utca kereszteződésénél.

A kereszteződés járdaszegélyeinek akadálymentesítése egy 2,5 millió Ft-os beruházás volt, amely különösen fontos a környéken élő társasházak lakói számára. Sok fiatal, kisgyermekes család él a környező társasházakban, akik a szomszédos gyermekintézményekbe ezen az útvonalon járnak a babakocsikkal. Az akadálymentesítési beruházás a kerekesszékesek, valamint a vak- és gyengénlátó felsővárosi polgárok számára is nagyon hasznos, hiszen a közelben áruház is található, ahová ugyancsak itt vezet át az út.

Az Olasz –Kallómalom utcák találkozásánál az előkészítő munkát követően 30 m3 törmeléket szállított el a kivitelező, a szórt alapba 15-25 cm közötti vastagságú zúzottkő került, majd elkészült a 6-30 cm közötti vastagságú beton alap, 8 m3 beton felhasználásával. Így alakult ki a megközelítőleg 80 m2 (semmelrock) térburkolattal kialakított sarok- és járda, 6 cm vastag kövek és mintegy 60 folyóméter, akadálymentességet biztosító, kiemelt szegélykő, valamint speciális vakvezető és jelzőkő felhasználásával. A közeli, Olasz utcai parkolóban állagjavítást, kátyúmentesítést végeztünk, frissítettük a zúzottköves részt, hogy a parkolót a téli időszakban is komfortosan használhassák a lakók.


További őszi felújítások és fejlesztések a Felsővárosban:
- Zajlik a Garzonház melletti, igen forgalmas lépcső építése, amely 3,5 millió Ft-os beruházást jelent. (Korábban magát, a 200 lakásos Garzonházat is teljesen felújítottuk, nyílászárócserét és szigetelést követően szállodai minőségű liftekre cseréltük a régi eszközöket, valamint megújítottuk a lépcsőházat is.)

- A Rákóczi út 62-66. szám előtti részen (a TESCO-hoz közel) térköves járdát alakítottunk ki. Megújítottuk a már igen rossz állapotú óvoda-bejárót, valamint zöldfelület-rendezést végeztünk. A beruházás összértéke 7 millió Ft.

- Játszótér épül a Malomárok utcában, a Vallon utcához közeli részen. Az őszi, I. ütem során a tereprendezést követően kis korcsoportos eszközöket telepítünk az új játszótérre. Az I. ütem beruházási költsége 5 millió Ft.

A már befejezett és még futó őszi, felsővárosi beruházási programok értéke összesen 18 millió Ft.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 06:00, kedd | Bulvár

Az önkéntes véradás fontosságára hívja fel a figyelmet a Magyar Posta új bélyege

Az önkéntes véradás fontosságára szeretné felhívni a figyelmet a Magyar Posta egy új, alkalmi bélyeg kibocsátásával

2024. Május 13. 15:45, hétfő | Belföld

Többnemzeti hadgyakorlatot tartanak Pápán

A gyorsaságot és a bevethetőséget demonstrálja a Pápa Bázisrepülőtéren tartott Swift Response 2024 többnemzeti hadgyakorlat

2024. Május 13. 15:43, hétfő | Belföld

Pénzbüntetésre ítélték Czeglédy Csabát az ördög ügyvédje-perben

Hatszázezer forintos pénzbüntetéssel sújtotta Czeglédy Csaba ügyvédet, szombathelyi önkormányzati képviselőt az úgynevezett ördög ügyvédje-perben.

2024. Május 13. 15:41, hétfő | Életmód

Bizonyos elektromos rollerekre is biztosítást kell kötni hamarosan

Bővül azoknak a járműveknek a köre július 16-tól, amelyekre kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást kell kötni - hívta fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) hétfői közleményében.