Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2015. Március 26. 13:35, csütörtök | Helyi
Forrás: Tinódi Sebestyén Tagiskola Eger

Happy Hét a Tinódiban

Happy Hét a Tinódiban

2015. március 23-27.

A Víz Világnapja (márc. 22.) alkalmából iskolánk témahetet rendezett. Célunk az volt, hogy felhívjuk a gyerekek figyelmét a cukros üdítő fogyasztás káros következményeire, és a vízivás jótékony hatásaira.

Előzetes feladatként minden osztály elkészítette a jeles nap plakátját. Voltak, akik verset is írtak a vízhez. A tanulók megtervezték „saját vizük” címkéjét, nevet adtak neki, trendivé varázsolva vizes palackjukat. Minden osztály az aulában az egészséges vízivás népszerűsítésére egy padon önálló kiállítás keretében fokozta kedvünket az iváshoz. Sok kreatív ötlet született.
Folyamatos heti feladat volt az osztályokban, hogy legyen vizeskancsó, és mindenkinek legyen egyedi jellel ellátott pohara is. A „vízizsaru” szolgálat ellenőrizte az osztályok vízkészletét, a heti vízivási szokásokat és a cukros üdítők mellőzését. Engedélyeztük tanórák alatt a szomjúság oltását. Különböző órák tananyagába beépítettük a vízzel kapcsolatos tudnivalókat. Délután vízi-bárt alakítottak ki a termekben gyümölcsök felhasználásával. Kedden játszóházat tartottunk „A víz és a Húsvét” jegyében.
Flash mobot is tartottunk az udvaron az „It's raining, man” című számra. Tanulóink táncot tanultak be, amelyet csepp alakot formázva adtak elő. Ezután vizes sorversenyek színesítették a programot.
Az osztályok divatbemutató keretében mutatták be kedvenc kék ruháikat. Játékos feladatok - totó, találós kérdések – is gazdagították a délutáni programot.

A program zárásaként 2015. március 27-én, pénteken 8:45-kor az iskola udvarán iskolánk minden tanulója együtt fog koccintani az egri Szent József-forrás vizével az egészséges életre, az ország több iskolájának tanulóival egyetemben. „Pohárköszöntőt” mond Rázsi Botond, tagintézmény-vezető. A rendezvényre sok szeretettel várjuk Önöket.

Címkék: hírek Eger, info Eger

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 16:13, csütörtök | Belföld

Kecskeméten folytatta vidéki kampánykörútját Orbán Viktor

2024. Május 16. 16:12, csütörtök | Belföld

Változékonnyá válik az időjárás a pünkösdi hosszú hétvégén

2024. Május 16. 16:11, csütörtök | Belföld

Fiktív motorkerékpár-eladások hátterét göngyölítette fel a NAV

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára