Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2016. Július 26. 14:02, kedd | PR

Gondoljon bele, hogy ezt a pénzt másra is költhetné!

Gondoljon bele, hogy ezt a pénzt másra is költhetné!

Autósként bizonyára Ön is tisztában van azzal, hogy vannak olyan, időről időre felmerülő költségek, amelyeket nem lehet kikerülni.

Tipikusan ilyen a kötelező biztosítás, amely- mint neve is jelzi – minden gépjármű-tulajdonosra kötelező. Megléte az igazoltatás során ellenőrizhető, s amennyiben nincs érvényes szerződés, úgy komoly bírság várható. De melyik biztosítót válasszuk? Honnan tudjuk, hogy nem fogunk ráfizetni? Olyan kérdések ezek, melyek a legtöbb autósban fel szoktak merülni. A netrisk.hu csapata mindenképpen azt javasolja, hogy tájékozódjunk, milyen KGFB-ajánlatokkal vár minket a piac.

Online segítség a választáshoz

Ha biztosítóválasztásról van szó, akkor érdemes segítségül hívni a világhálót, ahol minden szükséges információ megtalálható. Ahelyett azonban, hogy az összes biztosító weboldalát átolvasná, megéri a KGFB-kalkulátort választani, amely a szükséges adatok megadása után azonnal képet ad a rendelkezésre álló lehetőségekről. A tapasztalat azt mutatja, hogy nem kell sok időt rászánnunk, hogy eligazodjunk a különböző biztosítók ajánlatai között, csak a megfelelő felületet kell megtalálnunk az összehasonlításhoz.

Rendszám hiányában is megköthető a szerződés!

Az egyik leggyakoribb hiba, amibe kezdők bele szoktak futni, hogy új autó vásárlásakor a kereskedő által ajánlott biztosítást kötik meg. Fontos azonban tisztában lenni azzal, hogy a rendszámmal még nem rendelkező autóra is megköthető a szabadon választott biztosítás, s így forgalomba helyezhetővé válik a gépjármű. Az utólagos adatpótlás lehetőséget kínál arra, hogy az igényeinknek minden szempontból megfelelő biztosítási szerződésbe bekerüljön a rendszám. Nem érdemes tehát az első ajánlatra igent mondani, célszerű előbb tájékozódni a piaci lehetőségekről. Könnyen lehet, hogy a kereskedő által ajánlottnál kedvezőbb díjakat találhat más biztosítónál.

Előzetes kalkulációval elkerülhetőek a meglepetések!

A világháló kínálta online kalkulátorokat akkor is érdemes kihasználni, ha a várható biztosítási díjakról szeretnénk tájékozódni. Ha már sikerült kiválasztani azt a néhány ajánlatot, melyek közül majd végső soron egyikre vagy másikra esik a választás, akkor megéri a díjakat is kalkulálni. Ha megadjuk az adatainkat, forintra pontos díjakat tudunk kalkulálni. A kötelező biztosítás olyan kiadás, mellyel minden autósnak számolni kell, tehát a pontos összeg ismerete már előzetesen is nagyon hasznos, s a választásban is segíthet.

Plusz pénz, plusz élmények

A nyári időszak a nyaralásról és az önfeledt kikapcsolódásról szól, amikor valóban minden pénz jól jön. Bár ma már a külföldi utazások is elérhető árkategóriába tartoznak, de ha az év során sikerült némi plusz összeget megspórolni, akkor megengedhetünk magunknak egy színvonalasabb szállodát vagy egy távolabbi úti célt is. A takarékoskodás gyakran éppen az olyan, elsőre aprónak tűnő dolgokon múlik, mint a rendszeres kiadások ütemezése, és a pénzügyi lehetőségek közötti körültekintő választás. A KGFB-ajánlatok széles választékban jelen vannak a piacon, és hála a megfontolt döntésnek, akár tízezreket is megspórolhat. Ez az összeg bizony nagyon jól fog jönni a családi nyaralás, vagy hosszú hétvégék alkalmával.

Címkék: netrisk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 25. 13:57, hétfő | PR

Raktározás, logisztika területén dolgozol Eger környékén? Ezért szerezz targoncás jogosítványt!

A targoncás jogosítvány már önmagában is sok munkalehetőséggel kecsegtet.