Hírek
2017. Március 27. 13:44, hétfő |
Helyi
Forrás: gasztrotavasz.hu
GasztroTavasz Egerben
Egri vállalkozói kezdeményezésre 2017. március 15-én útjára indult a GasztroTavasz elnevezésű program.
A projekt célja, hogy előtérbe helyezze az egri gasztronómiát, felhívja a figyelmet a helyi specialitásokra, szakmai kihívást támasszon a vendéglátásban dolgozóknak, és persze a tavaszi kikelet idején egy játékos közösségi programot adjon mind Eger lakóinak, mind a városunkba érkező turistáknak, márciustól egészen májusig.
A programról összefoglalóan:
A GasztroTavasz program keretében a szervezők kiírást tettek közzé helyi éttermeknek, cukrászdáknak, kávézóknak, hogy alkossák meg a szerintük igazi egri fogást / italt. 16 egri vendéglátó vállalkozás mindösszesen 27 egri étel és italkülönlegességet dolgozott ki. Ezekről a tételekről gazdag írott és képi anyag, rádiós stúdióbeszélgetések, és Eger gasztronómiáját fiatalosan és lendületesen bemutató újszerű kisfilm sorozat készült. A szórakoztató és egyben ismeretterjesztő tartalmat a program média partnerei kezelik, úgymint az FM7 Rádió, a TV Eger, a HEOL és a Heves megyei Hírlap. A szervezőknek a program résztvevőinek, és a médiapartnerek célja mindezzel, hogy 2017. tavaszán játékos közönségszavazásra invitálják az érdeklődőket, és Eger Városra irányítsák a
turisztikai figyelmet.
Hogy egy fogás / ital mitől lesz valami egri, azt a résztvevők fantáziájára bízták a szervezők. A játékszabályokat közösen alkották meg a program indulása előtti kerekasztalos beszélgetéseken. Van, aki a helyi termelők termékeire építi a fogását, van, aki a névadásban tiszteled Eger történelme előtt, van, aki a török időket idézi fel, és van aki komplett szimbólumrendszerben jeleníti meg Eger
domborzatát és épületeit a tányéron.
De függetlenül a vendéglátó vállalkozások elképzeléseitől, végül a fogyasztók szavazatai dönti el, hogy melyik a legEGRIBB étel /desszert/ kávéital. A szavazás on-line felületen történik a HEOL.hu hírportálján, mely közvetlenül a www.GasztroTavasz.hu weboldalról is elérhető.
A program záróakkordjaként a szervezők májusban közzéteszik a közönség tetszésindexének eredményét.
A GasztroTavasz Eger 2017. program szervezője:
Ábry Zoltán
+36 20 3818173
zoltan.abry@arby.hu
további közreműködők:
operatőr és vágó: Simon Ádám
fotók: Antal Anett és Szabó J. Bendegúz
kreatív design: Utassy Dóra
web programozás: Hegyvári Vikto
Ezek érdekelhetnek még
2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport
RÖVIDHÍR!
3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás
2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód
Kormány-egészség
Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek
2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld
Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt
Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt