Városlista
2020. szeptember 30, szerda - Jeromos

Hírek

2018. Február 23. 17:59, péntek | Helyi
Forrás: PH

FONTOS KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK A VÁRHATÓ NAGY HIDEGRE VALÓ TEKINTETTEL

FONTOS KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK A VÁRHATÓ NAGY HIDEGRE VALÓ TEKINTETTEL

„Vörös kód riasztást” adott ki Czibere Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára szombat déltől, a várható extrém hideg miatt.

Eger MJV Önkormányzata tájékoztatja a lakosságot, hogy a napokban várható, igen hideg időjárásra való tekintettel az alábbi intézkedésekkel segítjük a rászorulókat:

Akinek segítséget jelent, ha fűtött helyiségben zsíros kenyeret és forró teát fogyaszthat, az a Tulipán téri Gondozói házban ezt megteheti. Itt bárki nappal is tartózkodhat, melegedhet. Amennyiben a rászorulók létszáma ezt indokolja, úgy - hasonló céllal - megnyílik az ellátásra szorulók előtt a Szvorényi utca 69. szám alatti, volt általános iskola épülete is, együttműködésben a Főegyházmegyei Karitász Központtal.

Kérünk mindenkit, aki segítségre szorulót lát, hogy a nap bármely órájában hívja a 30/401-0107-es telefonszámon az Egri Szociális Szolgáltató Intézmény ügyeletes szociális munkását. A szakemberek a hidegre való tekintettel nem csupán ügyeletet tartanak, hanem e hétvégén is az utcán dolgoznak majd. A fenti mobilszám hiányában az ismert segélyhívó számok egyikét (pl. 112) is tárcsázhatjuk. A lényeg az, hogy figyeljünk egymásra és segítsünk, ha bajba jutott, veszélyben lévő embert látunk Eger utcáin. Ezzel - szó szerint - életet menthetünk.

A Vöröskereszt a mai napon (február 23. péntek) takarót, meleg ruhát, meleg teát, zsíroskenyeret, illetve konzervet osztottak a hétvégére a rászorulóknak. Legközelebb február 26-án, hétfőn 8.45-kor, a megszokott helyen, a Klapka u. 9. szám előtt kínálnak forró teát és zsíros kenyeret, s ezt a segítő tevékenységet minden munkanapon végzik Egerben, március 31-ig.

Eger Önkormányzata szociális intézményén keresztül – és minden illetékes szervvel együttműködve – igyekszik jól koordináltan, kielégítő módon gondoskodni a segítségre szorulókról. Ehhez kérjük a média nagyon fontos közvetítő munkáját, valamint valamennyi egri lakos támogatását.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 30. 16:05, szerda | Külföld

Donald Trump újabb jelölést kapott a Nobel-békedíjra

Donald Trump újabb jelölést kapott a Nobel-békedíjra - jelentette kedden a republikánusokhoz közelálló Fox televízió. A javaslatot David Flint, ausztrál jogászprofesszor vezetésével ausztrál jogászok egy csoportja tette.

2020. Szeptember 30. 15:04, szerda | Bulvár

Kész az Avatar 2., és hamarosan a harmadik rész forgatása is befejeződik

James Cameron befejezte az Avatar 2. forgatását, és már az Avatar 3. felvételei is 95 százalékban elkészültek - számolt be róla a Variety.com.

2020. Szeptember 30. 14:03, szerda | Belföld

Az autósok az utolsó negyedévben havi matricákkal már jobban járnak

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ Zrt.) az idén is leállítja október elsejével az év hátralevő részére az országos éves matricák értékesítését a viszonteladók körében,

2020. Szeptember 30. 13:02, szerda | Belföld

Teljesítette küldetését a budapesti műszaki egyetem zsebműholdja

Véget ért a műegyetemi fejlesztésű zsebműhold Föld körüli pályán végzett missziója: a SMOG-P a sűrűbb légkörbe érkezve szeptember 28-án megsemmisült - közölte a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME).