Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2015. Február 11. 18:31, szerda | Helyi
Forrás: Rádió Eger

Főiskola vagy egyetem

Főiskola vagy egyetem

LMP nézőpont és Fidesz Reagálás

LMP:

A múlt héten Nyitrai Zsolt a Fidesz országgyűlési képviselője sajtótájékoztató keretein belül elmondta, hogy előre haladott tárgyalásokat folytat az Emberi Erőforrások Minisztériuma felsőoktatásért felelős államtitkárságával, az egri Eszterházy Károly Főiskola és a gyöngyösi Károly Róbert Főiskola egyesüléséről. Elhangzott: „jobb egy erős főiskola, mint egy gyenge lábakon álló egyetem” Ezzel a témával foglalkozott: Egyetem vagy főiskola címmel hétfői sajtótájékoztatóján Komlósi Csaba LMP-s képviselő. Elmondta: Amennyiben az egyetemmé válásról, mint távlati célról lemondana az EKF, akkor a korábbi fejlesztések részben feleslegessé, értelmetlenné válnának és ezek felszámolásának következményeként a felsőoktatási intézmények rangsorában is visszacsúszna. Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselőnek Komlósi Csaba azt javasolja, - idézem: hogy ha valóban tenni akar a magyar felsőoktatásért és benne a megyei intézményekért, akkor inkább azért lobbizzon az illetékes minisztériumokban, hogy az előző kormányzati ciklusban a felsőoktatásból kivont milliárdok álljanak újra a főiskolák és egyetemek rendelkezésére, hogy legyen végre egy olyan hosszú távú és az ország tényleges érdekeit szolgáló felsőoktatási stratégia, ami kizárja azt, hogy ilyen módon, azaz a pillanatnyi politikai érdekviszonyok és lobbi erő alapján dőljön el intézmények sorsa.

FIDESZ reagálás:

Martonné Adler Ildikó - oktatásért felelős alpolgármester reagálása: Az országos és a városi érdek megegyezik abban, hogy a térségben legyen egy erős tudásközpont. A gyöngyösi és az egri országgyűlési képviselők közös sajtótájékoztatója - a fenntartóval (Emberi Erőforrások Minisztériuma) folytatott tárgyalások után - is ezt az irányt mutatják. A kormánypárti képviselők abba az irányba dolgoznak hogy minél több fejlesztési forrás kerüljön a főiskolán keresztül a térségbe. Ennek lehet egy jó példája Eger városa és az Eszterházy Károly Főiskola közös pályázata amellyel tudásparkot kívánnak létrehozni, ez szintén erősíti ezt a térséget. Egyébként örülünk annak, hogy hosszú évek hallgatása után tényleges közéleti témává vált, mind helyben, mind országosan az Eszterházy Károly Főiskola.

Címkék: hírek Eger, info Eger

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 22:45, kedd | Helyi

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.

2024. Április 30. 22:40, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa. A Balaton Park Circuit magyar vonatkozású legnagyobb sikere, Bucsi Attila szereplése a versenyhétvégén a

2024. Április 30. 19:14, kedd | Sport

Gender Tamás Junior a Circuit Du Val D\'Argenton versenypályán versenyzett

Sok nehézség ellenére is elődöntőben a franciaországi Európa-bajnokságon!