Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Augusztus 12. 14:21, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress

Fix közjegyzői díj - mától igényelhető az árfolyamrögzítés

Fix közjegyzői díj - mától igényelhető az árfolyamrögzítés

Fix közjegyzői díjat határozott meg a kormány minden bankra az árfolyamrögzítést kérő devizahitelesek érdekében.

A megszokott díj töredékét kitevő összeget egy jövő heti kormányrendeletben pontosítják majd, de előzetesen annyit lehet tudni, hogy egy 10-20 ezer forint közötti, egyszeri költségről van szó.

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumban egyeztetett a kormány, a Magyar Bankszövetség és a Magyar Országos Közjegyzői Kamara. A felek megállapodtak abban, hogy az árfolyamgát bevezetésével járó szerződésmódosításra és gyűjtőszámla létesítésre a lehető legegyszerűbb ügyintézést, adminisztrációs kötelezettséget teszik lehetővé.

A közjegyzői díjon kívül más költséget nem lehet felszámolni. Az adósok holnaptól kérhetik a bankoktól írásban a rögzített árfolyam bevezetését. Az árfolyamrögzítés hatása az októberi törlesztő részletekben jelentkezhet először.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: árfolyam

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára