Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2016. Augusztus 24. 11:38, szerda | Helyi
Forrás: Polgármesteri hivatal

EZER EGRI TÖRTÉNETTÉ VÁLT A RIÓI OLIMPIAI ÉLMÉNY

EZER EGRI TÖRTÉNETTÉ VÁLT A RIÓI OLIMPIAI ÉLMÉNY

Otthonos hangulat, sikeres „piknik” Eger szívében

Az egri Olimpia Piknik elérte a célját: a Végvári vitézek terének jó használhatósága, egyedi, otthonos, kedves és fiatalos hangulata egyértelművé vált sokak számára a riói Olimpiai Játékok 18 napja alatt.

Ez a csaknem 3 hét igazolta azt is, hogy jó döntés született akkor, amikor a „piknik hangulatot” tűztük zászlóra. Ez azt jelentette, hogy rugalmas, laza jellegű Olimpia-követést kínáltunk az egrieknek és a vendégeknek. (Hallottunk olyat a téren, hogy turisták tudatosan keresték a kivetítés helyszínét, s aki előbb odatalált, telefonon jelezte a többieknek: „megvan a ledfal, gyertek…”)

Tudjuk, láttuk azt is, hogy az egriek ügyeik intézése, elfoglaltságaik közepette is arra-arra kanyarodtak, hogy pár percre belekóstoljanak a hangulatba. Sokan gyűltek össze a munkaidő végén, hogy egy kellemes itóka mellett végigszurkoljanak egy-egy magyar, vagy éppen egri vonatkozású olimpiai küzdelmet. Néhanap közösen küzdöttünk meg a hatalmas hőséggel is.

Az augusztus 21-én, vasárnap lezárult rendezvény sikeres volt, s ez a megújult egri belváros vonzereje mellett köszönhető mindazoknak, aki a szervezésből kivették a részüket és partnereink voltak, valamint köszönhető az egriek és a hozzánk látogatók nyitottságának, jókedvének, a sport- és az Olimpia iránti érdeklődésének.

Az egri Olimpia Piknik jó hangulatot; a közös szurkolás ajándékát; a ZF-Eger pólósaival való találkozást és a vízilabda sportot bemutató utánpótlás-toborzót; magával ragadó, élő zenét és ezer riói élményt nyújtott mindenkinek Eger szívében.

MINDENKI NYERT, DE KETTEN JOBBAN…

Eger két kereskedelmi rádiójával együttműködésben olimpiai játékot is hirdettünk, remek nyereményekért. Arra kértük a hallgatókat, hogy tippeljék meg, hány aranyérmet szerez Magyarország Rióban. A játékosok naponta nyerhettek Eger-emblémás hátizsákot, benne Eger-pólóval, strand- és mozijegyekkel, továbbá remek vízilabdás ajándékokkal. A piknik zárásaként - a rádiók jóvoltából - két fődíjat sorsoltunk ki a hétfői, záró sajtótájékoztatón: a Rádió Eger és partnere felajánlását, egy értékes televíziót Gyarmati Péter nyerte; az FM7 Network és partnere által biztosított pihentető wellness-utazásnak pedig Papp Tivadar örülhet.

KÖZÖSSÉGI PROGRAM, KÖZÖS ÉLMÉNYEK ÉS SZTORIK

Közösen örültünk annak, hogy Magyarország Rióban megszerezte az 500. olimpiai érmét (Kozák Danuta révén), míg Cseh László - az Egri Úszó Klub sportolója - ezüstéremmel gazdagította az éremkollekciót.

Nagyon szorítottunk a pólósainknak is, akik most érem nélkül zártak, de láthattuk, együtt éltük át annak a fájdalmát is, hogy a sportban milyen kevésen múlik minden.

A visszajelzések szerint az egri Olimpia Piknik egy nagyon „intelligens rendezvény” volt, a sok esetben több száz résztvevő nem szemetelt, összegyűjtötte a kiosztott ülőpárnákat, figyeltek egymásra az emberek, s így maga az érdeklődő közönség is hozzájárult a jó hangulatú, közösségi élményhez.

A kivetítést a legnagyobb melegben is több tucat érdeklődő kísérte és akadt olyan magyar- és egri vonatkozású program, melyet 200-nál többen figyeltek a téren. Augusztus 20-án az ötödik helyért játszott pólómeccset csaknem 400-an néztük együtt!

Minden nap a késő esti órákig, kulturált körülmények között, egyfajta ünnepi hangulatban telt az egri Olimpia Piknik. Vízilabdás találkozások, élő utcazene (country, blues, folk, rock, pop, swing, jazz), kellemes büfé, jó beszélgetések és játékok…

A fenti élmények száz és száz újabb egri történetet írtak a Rio de Janeiróban megrendezett, ötkarikás játékok kapcsán. Igazi, baráti köröknek való, illetve ideális családi programon vehettek részt azok, akik velünk tartottak a Végvári vitézek terén, Magyarország egyik legszebb szurkolói zón

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 15:11, kedd | Belföld

Orbán Viktor: háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz

Háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz - mondta a miniszterelnök kedden a Mol Poliol Komplexum tiszaújvárosi átadóján.

2024. Május 14. 15:09, kedd | Belföld

Rétvári Bence: Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja az OECD országok átlagát

Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja a legfejlettebb országok, az OECD-országok átlagát - mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden Érden.

2024. Május 14. 15:06, kedd | Belföld

Nagy István: közös érdek a magyar bor sikere

2024. Május 14. 15:05, kedd | Belföld

Nagy Márton: az elektromos autózás jelenti a jövőt