Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2015. Október 08. 15:18, csütörtök | Helyi
Forrás: Polgármesteri hivatal

ELKÉSZÜLT AZ ÚJ MŰFÜVES PÁLYA A FELSŐVÁROSBAN

ELKÉSZÜLT AZ ÚJ MŰFÜVES PÁLYA A FELSŐVÁROSBAN

A Magyar Labdarúgó Szövetség Országos Pályaépítési Programjának keretében elkészült az egri, Felsővárosi Sporttelepen kialakított kisméretű, műfüves labdarúgó pálya.

A teljes beruházási összeg csaknem 25 millió Ft volt, ebből az MLSZ - TAO forrásból - 70%-ot vállalt – jelentette be a sajtótájékoztatóval egybekötött pályaavatón Jenei Károly, az MLSZ Heves megyei igazgatója.

Eger Önkormányzata a pályázati programhoz 30% önerőt (7,5 millió Ft) biztosított és kiegészítő fejlesztéseket is finanszíroz - emelte ki Habis László polgármester.

A labdarúgó pálya műszaki jellemzői: 50 mm szálhosszúságú műfű kvarchomok és zöld színű gumi-granulátum feltöltéssel, beleszőtt fehér vonalakkal, 2 db 3 x 2 méteres kapuval, pálya körül viacolor járdával, pálya körül labdafogó háló, pálya körül palánk és világítás.

Az MLSZ-program támogatásával megvalósult fejlesztés fő céljai:

A kapacitáshiány csökkentése; az egri labdarúgó utánpótlás nevelési munka feltételeinek javítása; a meglévő infrastruktúra fejlesztése a kor követelményeinek megfelelő színvonalon; a környező települések csapatainak és utánpótlás csapatainak segítése az MLSZ-program keretében. A létrejövő létesítményt 15 éven keresztül az MLSZ-szel együttműködve használja a város. A pályázatban Eger Önkormányzatának szerződéses együttműködő partnere az Egri Sportiskola Sportegyesület és az Egri Sportcentrum Labdarúgó Sportegyesület.

Martonné Adler Ildikó sportért felelős alpolgármester elmondta: a Felsővárosi Sporttelepen immár három kisméretű és egy nagyméretű műfüves pálya található. Miután a megyeszékhely vonzáskörzetében nincs más műfüves pálya, így az egész évben jelentkező igény teljes leterheltséget eredményezett a téli hónapokban: előfordult, hogy egyszerre három utánpótlás csapat is edzett egy pályán, ami nem kedvezett a szakmai munka hatékonyságának - ez most jelentősen változik, s mindez az egri sportéletet szolgálja.

Az átadási ünnepségen elhangzott: a továbbiakban – ugyancsak az MLSZ-szel együttműködésben – tervezi Eger Önkormányzata egy nagyméretű, 68 x 105 méteres műfüves labdarúgó pálya építését.

A műfüves pálya építése mellett az Egri Városi Sportiskola a nyáron 5 millió Ft értékben végzett felújítást a Felsővárosi Sporttelepen. Ez az önerőből végzett felújítási-karbantartási program a létesítmény öltözőinek tisztasági festését, az eddig is meglévő műfüves és füves labdarúgó pályák felújítását, a már meglévő gyepszőnyeg cseréjét és műfű esetén a játékterek újra granulátumozását, valamint kisebb, kiegészítő munkák elvégzését jelentette.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.

2024. Május 16. 07:55, csütörtök | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks történelmi diadala

A Paks hosszabbításban 2-0-ra legyőzte a bajnok Ferencvárost a labdarúgó MOL Magyar Kupa Puskás Arénában rendezett szerdai döntőjében.

2024. Május 16. 07:54, csütörtök | Külföld

Már június végén megtartják az első nyilvános vitát Donald Trump és Joe Biden között

Már június végén megtartják az amerikai elnökjelöltek első nyilvános televíziós vitáját Joe Biden és Donald Trump között, majd szeptember elején második alkalommal is szembenézhet egymással a demokrata és a republikánus jelölt.