Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2018. November 30. 10:45, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Elítéltek egy drogkereskedő okányi házaspárt

Elítéltek egy drogkereskedő okányi házaspárt

Jogerősen nyolc és fél - nyolc és fél év fegyházbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla pénteken egy okányi házaspárt amfetamin tartalmú kábítószerrel kereskedés miatt.

A táblabíróság jelentős mennyiségű kábítószerre társtettesként elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettében mondta ki bűnösnek a 27 éves nőt és 35 éves férjét.

Az asszony 2016 áprilisában Svájcban legalább 1344 grammnyi drogot vásárolt, majd Magyarországra csempészett. A szállítmányt a nő a Békés megyei Okányban, egy füves-bokros területen rejtette el. 2016 júniusában egy hajnalon a vádlottak a drogot a faluból Gyulára akarták vinni. Az őket szállító taxit útközben Sarkadon a rendőrség leállította és átkutatta. A nő szatyrában megtalálták a kábítószert, valamint egy digitális mérleget, ezután a lakásukban a drog csomagolásához szükséges eszközöket is lefoglaltak.

A szakértői vizsgálat megállapította, hogy a vádlottak elfogásuk előtt kábítószert fogyasztottak.

A csaknem kétmillió forint feketepiaci értékű, amfetamin- és hasistartalmú drogszállítmány összes hatóanyag-tartalma a jelentős mennyiség alsó határának legalább négy és félszerese volt.

A nyomozás során kiderült, hogy a férfi korábban Okányban legalább négyszer értékesített amfetamin-tartalmú drogot, grammonként háromezer forintért.

Döntésével a táblabíróság súlyosított az első fokon eljáró Gyulai Törvényszék hat-hat év fegyházbüntetést kiszabó ítéletén.

Címkék: díler, drog, házaspár, okány

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére