Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2020. Január 29. 05:02, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Elítélték a szeretője férjét baseballütővel fejbe vágó zalai férfit

Elítélték a szeretője férjét baseballütővel fejbe vágó zalai férfit

Jogerősen hét év szabadságvesztésre ítélték kedden azt a Zala megyei férfit, aki életveszélyes sérüléseket okozott szeretője férjének, amikor azt egy baseballütővel fejbe vágta.

A Pécsi Ítélőtábla másodfokon meghozott határozatával az ügyészi indítványnak megfelelően súlyosbította a Zalaegerszegi Törvényszék korábbi, a férfira hatéves szabadságvesztést kiszabó ítéletét - tájékoztatta közleményben a Pécsi Fellebbviteli Főügyészség az MTI-t.

Az eset 2017 júliusában történt a Zala megyei Borsfán, azután, hogy a nő - férjét elhagyva - az anyjával együtt élő szeretőjéhez költözött. A férj és a szerető között feszült viszony alakult ki, telefonon üzengettek egymásnak. Egy alkalommal a férj az ismerőseit vitte autóval, s amikor a településen meglátta felesége szeretőjét, megállt és szóvá tette az üzenetváltásokat; a vita dulakodásig fajult. A szerető baseballütővel fejbe vágta a férjet. A férfi életveszélyes koponyasérülést szenvedett.

A dulakodásba a szerető anyja is beavatkozott: a gépkocsival időközben elinduló, majd újból megálló férj után téglát dobott, betörve az autó hátsó ablakát.

A vádlottak ezután megállapodtak abban, hogy a sérülést okozó többszörösen büntetett férfi helyett az anya testvére vállalja magára a bűncselekményt, míg a gépkocsi hátsó szélvédőjének betörését az anya 14 év alatti másik fia fogja magára vállalni. A férfi és anyja az eljárás során ennek megfelelően hamis vallomásokat tettek.

A vádlott férfi nem először hazudott a hatóságoknak: 2016 szeptemberében a letenyei rendőrőrsön tett valótlan bejelentése miatt egy falubeli férfit autólopás gyanúja miatt hallgattak ki. Emellett 2017 áprilisában az őrsön járőrként dolgozó rendőrt is megfenyegette házának felgyújtásával.

A férfit a bíróság életveszélyt okozó testi sértés, hamis vád és zaklatás miatt hét év szabadságvesztésre ítélte és szintén hét évre eltiltották a közügyek gyakorlásától. Anyját a közlekedés biztonsága elleni bűntett, hamis vád és kiskorú veszélyeztetése miatt másfél év szabadságvesztésre ítélték két év próbaidőre felfüggesztve.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során