Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2022. Január 12. 09:05, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Elítélték a rákóczifalvai sorozatgyilkost

Elítélték a rákóczifalvai sorozatgyilkost

Jogerősen életfogytig tartó fegyházbüntetéssel sújtotta kedden a Szegedi Ítélőtábla azt a férfit, aki három embert megölt a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Rákóczifalván 2017-ben és 2018-ban.

A táblabíróság aljas indokból, különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés és kifosztás bűntettében mondta ki bűnösnek a 29 éves férfit, és kizárta a feltételes szabadság lehetőségéből.

A vádlott alkalmi munkák révén ismerkedett meg az egyedül, szerény körülmények között élő, hatvan év fölötti későbbi sértettekkel.

Az első alkalommal 2017. december 23-án italozás közben egy vita során a sértett szidalmazni kezdte a vádlott anyját, ami elegendő indok volt számra, hogy szó nélkül rátámadjon, és agyonverje a 63 éves férfit. A halálesetet követően közigazgatási eljárás indult, mert az akkor beszerzett adatok és orvosszakértői vélemények nem támasztották alá az idegenkezűséget.

2018. február 19-én délelőtt a vádlott hívatlanul megjelent a kertszomszédként élő áldozatoknál. Ezt a két férfi sérelmezte, kiutasították a házból a vádlottat, miközben szidalmazták, felemlegetve édesanyját is. A férfi emiatt ideges lett, és rátámadt a sértettekre. A vádlott félve attól, hogy feljelentik őt, a sértetteket brutális módon megverte. Megtaposta mellkasukat, és addig bántalmazta őket, amíg életüket vesztették. Ezt követően a vádlott kis értékű ruhaneműket, illatszert, egy lábbelit és élelmiszereket vett magához.

A rendőrség egy nap alatt azonosította és elfogta a vádlottat, aki kihallgatása során a kettős gyilkosság mellett a 2017-es emberölést is beismerte, az eljárás során később azonban tagadta bűnösségét.

Döntésével a táblabíróság helybenhagyta az első fokon eljáró Szolnoki Törvényszék ítéletének a bűncselekmény minősítésére és a vádlottal szemben kiszabott szabadságvesztésre vonatkozó részét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.