Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. November 08. 14:06, kedd | Belföld
Forrás: mno.hu/MTI

Egyiptomi tragédia: nyolcan hagyhatták el a kórházat

Egyiptomi tragédia: nyolcan hagyhatták el a kórházat

A hurghadai buszbaleset 29 sérültje közül nyolc elhagyta kedd reggel a városban lévő Nile kórházat, és mentőautón a repülőtérre viszik őket – jelentette a helyszínről az MTI különtudósítója.

A tudósító tudott beszélni a kórházat elhagyó magyarokkal, de ők nem akartak nyilatkozni. Azt kérték a két mentőautó-vezetőtől, hogy lassan hajtson.

Kedd délután várhatóan további hét-nyolc fő távozhat a hurghadai kórházból, bár egyeseknél az orvosok még vizsgálják, hogy bírnák-e a többórás utazást – mondta Kveck Péter kedd délelőtt a Hír TV-nek. A kairói magyar nagykövet azt is elmondta, hogy az ORFK munkatársai is a helyszínre érkeztek, két-két szakember segít a helyszínelésben és az áldozatok azonosításában. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pszichológusa is Egyiptomban van már, de várják még az Országos Mentőszolgálat egyik munkatársát is, hogy konzultáljon a helyi orvosokkal.

A sofőr kihallgatását a baleset után rögtön megkezdték a helyi hatóságok, ő csak minimális sérüléseket szenvedett – mondta kérdésre válaszolva Kveck Péter, hozzátéve: erről további tájékoztatást nem tud adni. Az azonosítás folyamatosan zajlik, a nagykövet úgy gondolja, hogy a hét második felében hazaszállíthatják a holttesteket.

„Az Uniqa biztosító 19 sérültje tartózkodik jelenleg Egyiptomban, és a hazaszállításuk a mai, illetve a holnapi nap folyamán mentő-, illetve sima repülőgéppel történik. Mivel a mi biztosítottunk a legtöbb a sérültek között, így a mentésnek és a hazaszállításnak egy részét is magunkra vállaltuk, így nemcsak a mi biztosítottaink fognak hazautazni az általunk szervezett repülőgépekkel, hanem más biztosítók biztosítottjai, illetve biztosítatlan sérültek. A mentési terv óránként alakul, nyilván részben a sérültek állapota, részben a gépek kihasználása miatt” – nyilatkozta kedd délelőtt a Hír TV-nek Kirchknopf Gábor, az Uniqa vagyonbiztosítási vezetője.

Dénes Attila, a QBE Atlasz Biztosító vezérigazgatója kedden délelőtt az MTI érdeklődésére azt mondta: a jelenlegi állás szerint – anélkül, hogy a holttestek azonosítása megtörtént volna – három sérültjük van Egyiptomban, velük felvették a kapcsolatot. Hozzátette: nincs szükség arra, hogy hozzátartozókat kiutaztassanak hozzájuk, mivel egy keddi kontrollvizsgálat után vissza tudják őket utaztatni Magyarországra. Elmondta azt is, hogy három biztosítottjuk már nincs kórházban.

Molnár László, az Európai Utazási Biztosító Zrt. vezérigazgató-helyettese az MTI érdeklődésére azt közölte, hogy az egyiptomi buszbalesetben érintettek közül egy utasról tudják jelenleg, hogy az EUB-nál volt biztosítva, ő sajnálatos módon életét vesztette a balesetben. A hozzátartozókkal már sikerült kapcsolatba lépniük, a holttest repülőgéppel történő hazaszállítása a Magyar Honvédség közreműködésével történik – közölte Molnár László, hozzáfűzve, hogy segítségnyújtó partnerük (Europ Assistance) képviselője a helyszínen tartózkodik.

Kveck Péter hétfő kora este úgy nyilatkozott, hogy a hurghadai kórházban ápolt magyarok közül körülbelül tíz egy-két napon belül távozhat. A nagykövet elmondta azt is, hogy már csak egy embert kezelnek a Nile kórházban intenzív osztályon. A Kairóban ápolt négy sérült állapota továbbra is súlyos, de összességében azt lehet mondani, hogy javult az állapotuk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.