Városlista
2020. szeptember 30, szerda - Jeromos

Hírek

2018. Április 09. 09:43, hétfő | Helyi

Egy választás margójára

Egy választás margójára

Sokan ünnepelték és sokan gyászolták a választás eredményeit.

A közösségi oldalakat elárasztották a különféle vélemények, indoklások, felelősség áthárítások. Az InfoEger.hu mindig próbált függetlenül a politikától megnyilvánulni.

A jelen helyzetben a FIDESZ elsöprő győzelmet aratott. Egerben is Nyitrai Zsolt nyert valamivel kevesebb min Ez a tény!

Ez viszont felvet egy kérdést:

MIért? Talán nem jött be a taktikai szavazás?

Nyilván nem, mert a FIDESZ nyert. Egy két város és a Főváros nagy részének kivételével mindenhol sikerült hozniuk a többséget.

Amennyire a józanész diktálja 3 dolog volt ami befolyásolta most ezt az eredményt.

1. A nép fél a migránsoktól.

Valóban ennyire kellene félni? Elolvasták-e a választók a többi párt hozzáállását a migrációs kérdésekkel kapcsolatban? Emellett az is felmerül, hogy mennyi magyar lesz éppen migráns emiatt más országokban?

2. A taktikai szavazást félreértelmezték a választók.

Miért is? A taktikai szavazás arról szólt, hogy a legerősebb ellenzéki jelöltre kellene szavazni azoknak, akik nincsenek megelégedve a kormány munkájával. A probléma itt jön ki, hogy a magyar ember és az egri is, vagy bal-, vagy jobb oldali érzelmű. Ez rendben is lenne egy demokráciában, de itt nem egy demokratikus rendszer ellen buzdítottak az ellenzékiek, hanem egy illiberális demokrácia elnevezéssel illetett rendszer ellen. Ebből csak az a lényeg, hogy akár bal, akár jobb oldali valaki, jelen esetben Mirkócki Ádámra kellett volna szavaznia az egrieknek, attól függetlenül, hogy a szavazó éppen bal oldalon tette le a listás voksát.

3. Az ellenzéki pártok nem fogtak össze elegendő mértékben.

Mit jelent ez a mérték? Ez a mérték maximum 1 közös ellenzéket jelentene, híszen Egerben is több, mint 51%-ot az ellenzék hozott el, csak a 2014-es évhez hasonlóan nem sikerült összefogni az erőket. Hát igen ez így elég érdekes, mert mind a jobb- és mind a bal oldali jelöltek közül, csak a legesélyesebbnek szabadott volna indulni, akkor ha valóban nyerni akart volna az ellenzék.

Igen ez bírálat minden szempontból, de muszáj egy kicsit összefoglalni az eseményeket és levonni a tanulságokat. Pl, hogy fentebb fog minden összefogásról szóló döntés megszületni és, hogy igen egymáshoz legmesszebb lévő pártoknak is össze kell fogni, ha nyerni akarnak ebben a szavazási rendszerben. Mi pedig nem tehetünk mást, mint lelkiismeretttel magunkba nézni és vagy örömmel telve, vagy csalódva de elfogadni, ezt az eredményt, hiszen mi a nép döntöttünk így. Ez akkor is így van, ha páran azt mondják, hogy tisztességtelenül.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 30. 16:05, szerda | Külföld

Donald Trump újabb jelölést kapott a Nobel-békedíjra

Donald Trump újabb jelölést kapott a Nobel-békedíjra - jelentette kedden a republikánusokhoz közelálló Fox televízió. A javaslatot David Flint, ausztrál jogászprofesszor vezetésével ausztrál jogászok egy csoportja tette.

2020. Szeptember 30. 15:04, szerda | Bulvár

Kész az Avatar 2., és hamarosan a harmadik rész forgatása is befejeződik

James Cameron befejezte az Avatar 2. forgatását, és már az Avatar 3. felvételei is 95 százalékban elkészültek - számolt be róla a Variety.com.

2020. Szeptember 30. 14:03, szerda | Belföld

Az autósok az utolsó negyedévben havi matricákkal már jobban járnak

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ Zrt.) az idén is leállítja október elsejével az év hátralevő részére az országos éves matricák értékesítését a viszonteladók körében,

2020. Szeptember 30. 13:02, szerda | Belföld

Teljesítette küldetését a budapesti műszaki egyetem zsebműholdja

Véget ért a műegyetemi fejlesztésű zsebműhold Föld körüli pályán végzett missziója: a SMOG-P a sűrűbb légkörbe érkezve szeptember 28-án megsemmisült - közölte a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME).