Városlista
2020. július 10, péntek - Amália

Hírek

2018. Április 09. 09:43, hétfő | Helyi

Egy választás margójára

Egy választás margójára

Sokan ünnepelték és sokan gyászolták a választás eredményeit.

A közösségi oldalakat elárasztották a különféle vélemények, indoklások, felelősség áthárítások. Az InfoEger.hu mindig próbált függetlenül a politikától megnyilvánulni.

A jelen helyzetben a FIDESZ elsöprő győzelmet aratott. Egerben is Nyitrai Zsolt nyert valamivel kevesebb min Ez a tény!

Ez viszont felvet egy kérdést:

MIért? Talán nem jött be a taktikai szavazás?

Nyilván nem, mert a FIDESZ nyert. Egy két város és a Főváros nagy részének kivételével mindenhol sikerült hozniuk a többséget.

Amennyire a józanész diktálja 3 dolog volt ami befolyásolta most ezt az eredményt.

1. A nép fél a migránsoktól.

Valóban ennyire kellene félni? Elolvasták-e a választók a többi párt hozzáállását a migrációs kérdésekkel kapcsolatban? Emellett az is felmerül, hogy mennyi magyar lesz éppen migráns emiatt más országokban?

2. A taktikai szavazást félreértelmezték a választók.

Miért is? A taktikai szavazás arról szólt, hogy a legerősebb ellenzéki jelöltre kellene szavazni azoknak, akik nincsenek megelégedve a kormány munkájával. A probléma itt jön ki, hogy a magyar ember és az egri is, vagy bal-, vagy jobb oldali érzelmű. Ez rendben is lenne egy demokráciában, de itt nem egy demokratikus rendszer ellen buzdítottak az ellenzékiek, hanem egy illiberális demokrácia elnevezéssel illetett rendszer ellen. Ebből csak az a lényeg, hogy akár bal, akár jobb oldali valaki, jelen esetben Mirkócki Ádámra kellett volna szavaznia az egrieknek, attól függetlenül, hogy a szavazó éppen bal oldalon tette le a listás voksát.

3. Az ellenzéki pártok nem fogtak össze elegendő mértékben.

Mit jelent ez a mérték? Ez a mérték maximum 1 közös ellenzéket jelentene, híszen Egerben is több, mint 51%-ot az ellenzék hozott el, csak a 2014-es évhez hasonlóan nem sikerült összefogni az erőket. Hát igen ez így elég érdekes, mert mind a jobb- és mind a bal oldali jelöltek közül, csak a legesélyesebbnek szabadott volna indulni, akkor ha valóban nyerni akart volna az ellenzék.

Igen ez bírálat minden szempontból, de muszáj egy kicsit összefoglalni az eseményeket és levonni a tanulságokat. Pl, hogy fentebb fog minden összefogásról szóló döntés megszületni és, hogy igen egymáshoz legmesszebb lévő pártoknak is össze kell fogni, ha nyerni akarnak ebben a szavazási rendszerben. Mi pedig nem tehetünk mást, mint lelkiismeretttel magunkba nézni és vagy örömmel telve, vagy csalódva de elfogadni, ezt az eredményt, hiszen mi a nép döntöttünk így. Ez akkor is így van, ha páran azt mondják, hogy tisztességtelenül.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 10. 10:02, péntek | Belföld

Heroint csempésző férfi ellen indult eljárás Szegeden

Eljárás indult egy szerb férfi ellen, aki 21 kilogramm heroint próbált Magyarországra csempészni, az ügyészség indítványozta a letartóztatását

2020. Július 10. 10:01, péntek | Külföld

Több mint kétszázezerrel nőtt a koronavíurs-fertőzöttek száma a világban

A világon 12 238 034 ember fertőződött már meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 554 360, a gyógyultaké pedig 6 716 683 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem pénteki adatai szerint.

2020. Július 10. 10:00, péntek | Belföld

Meghalt két koronavírusos beteg, hárommal nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon

Elhunyt két idős, krónikus beteg, és hárommal, 4223-ra emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon - közölte a koronavirus.gov.hu pénteken.

2020. Július 10. 08:20, péntek | Belföld

Ismét csökken a regisztrált álláskeresők száma Magyarországon

A kormány gazdaságvédelmi intézkedéseinek hatására június második felétől ismét csökken a regisztrált álláskeresők száma Magyarországon