Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2015. Október 20. 23:04, kedd | Helyi
Forrás: pr

Egri Road - Beatles Múzeum

Egri Road - Beatles Múzeum

Világszínvonalú kiállítás, felejthetetlen élmény!
Szikora Róbert (R-Go)

A legendás Illés együttes tagja, Bródy János nyitotta meg az Egri Road Beatles Múzeum - a világ negyedik állandó Beatles gyűjteményének - kapuit 2015. május 15-én a Hotel Korona Eger szálloda épületében.

Peterdi Gábor és Molnár Gábor évtizedek óta gyűjtik a Beatleshez kapcsolódó hangzóanyagokat és relikviákat. Molnár Gábor, aHalhatatlan Beatlescímű könyv szerzője, a hatvanas évek végétől napjainkig több száz lemezhez, DVD-hez és egyéb Beatles emlékhez jutott hozzá, míg Peterdi Gábornak 1978 óta a hang- és videó anyagok mellett számos értékes tárgyi relikviát, könyvtárnyi szakirodalmat és korabeli kiadványt sikerült megszereznie.

Eger patinás belvárosában, a Csiky Sándor 30. szám alatt, a Hotel Korona Eger termeiben, illetve pincéjében került kialakításra. A múzeum a kornak megfelelő technikai színvonalon vezeti be a látogatót a zenekar világába. Az Egri Road a pincehelyiségben található rövid, filmes bevezető után kronológiai sorrendben, multimédiás falak alkalmazásával mutatja be a Beatles történetét. Filmrészletek, korabeli híradók, interjúk, koncertfelvételek tekinthetők meg gombnyomásra, illetve fejhallgatón keresztül hallgathat bele a látogató a zenekar műveibe. A vitrinekben korabeli sajtótermékek, ruhadarabok, makettek, limitált kiadások, ritkaságok tekinthetők meg. Bábuk, poszterek, zászlók, fali grafikák, a zenekar hangszereinek pontos mása, a Sárga tengeralattjáróba való bepillantás, a Bors Őrmester lemez monumentális megjelenítése, játékok és élményfotózás varázsolja vissza a látogatót a legendás hatvanas évekbe.

A nyitás óta eltelt időről bátran elmondható, hogy a kiállítás minden betérő vendég számára óriási élmény. Bródy János, Vámos Miklós, Árpa Attila és Szikora Róbert is elismerően nyilatkozott a látottakról. A média is szívesen foglalkozik a múzeummal: az TV Eger, az M2, a Fábry MOST televíziós műsorokban vagy éppen a Blikk, a Nők Lapja, a Kisalföld vagy a Szabad Föld hasábjain is foglalkoztak már vele. A külföld is érdeklődik: jártak már itt Angliából, Hollandiából, Olaszországból, Szlovákiából, Oroszországból, Csehországból, Görögországból, Lengyelországból, Japánból, Szlovákiából, az Egyesült Államokból, Dániából, Portugáliából, de még mexikói, taiwani és ausztrál vendégek is voltak.

A további tervek között szerepel a hatvanas évekhez, illetve a zenekarhoz kötődő személyek vendégül látása, koncertek, Beatles kvízek, városi események szervezése is. A múzeum hivatalos zenekara a The BlackBirds, a világ egyik legjobb Beatles tribute bandája. Meghívásukra érkezett Egerbe Hal Bruce kanadai gitáros, akivel nagysikerű koncertet adtak a városban. A másnapi, budapesti fellépést az M2 televízió is bemutatta.

A múzeum kimondott célja, hogy az Egerbe látogatók számára épp annyira alapvető része legyen a helyi programnak, mint ahogy valaki megnézi a Minaretet, vagy, hogy megkóstolja a borvidék zamatos szelekcióját a Szépasszony-völgyben.

3300 Eger, Csiky Sándor utca 30.

http://www.beatlesmuzeum.hu/

Nyitva tartás:

Kedd/Szerda/Csütörtök/Péntek/Szombat: 10:00-18:00
Vasárnap: 10:00-14:00

Előzetes bejelentkezés NEM szükséges.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 16:13, csütörtök | Belföld

Kecskeméten folytatta vidéki kampánykörútját Orbán Viktor

2024. Május 16. 16:12, csütörtök | Belföld

Változékonnyá válik az időjárás a pünkösdi hosszú hétvégén

2024. Május 16. 16:11, csütörtök | Belföld

Fiktív motorkerékpár-eladások hátterét göngyölítette fel a NAV

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára