Városlista
2020. augusztus 10, hétfő - Lörinc

Hírek

2017. Szeptember 15. 12:52, péntek | Helyi
Forrás: PH

EGERBEN IS SZEDIK A SZEMETET AZ ÖNKÉNTESEK

EGERBEN IS SZEDIK A SZEMETET AZ ÖNKÉNTESEK

A „TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akció ma hazánk legnagyobb önkéntes mozgalma, melyet idén immár hetedik alkalommal valósítanak meg.

A szemétgyűjtési akció keretében, szerte az országban „nagytakarítanak” a TeSzedd! önkéntesei. Az akció honlapján ez a hitvallás áll: „Azért szervezzük meg ezt a mozgalmat minden évben, hogy közösen megtisztítsuk szűkebb-tágabb környezetünket.”
Egerben - civil közösségek mellett - 2017 áprilisában (a Föld Napjához kapcsolódva) hirdettek szemétszedési akciót önkormányzati képviselők. A közéleti személyiségek a felhívásukra, hozzájuk csatlakozó egriekkel együtt, összesen 10 helyszínen tisztították meg lakókörnyezetüket, körzetük egy-egy területét.
A szeptemberi, országos kezdeményezéshez ez alkalommal is több egri szervezet és csoport csatlakozik.

A Heves Megyei Kormányhivatal kollektívája ugyancsak részt vesz az országos környezetszépítő akcióban: az önkéntesek – a Polgármesteri Hivatal szakirodájával egyezteve – az észak-déli kerékpárút-hálózat északi/felsővárosi szakaszát tisztítják meg az útmenti szeméttől. Az akció pénteken (azaz ma) 14.00 órakor indul.

Eger MJV Polgármesteri Hivatala a munkatársak összefogásával szeptember 16-án, szombaton, reggel 8.00 órakor indul a Galagonyás-dűlőbe, hogy egy ott éktelenkedő, illegális szemétlerakást számoljon fel. A takarítási akció a tervek szerint délig tart, a munkatársaknak kesztyűt, zsákot biztosít a hivatal.

A központi adatbázis szerint a mostani TESzedd! akció keretében Egerben szeptember 15-én és 16-án 10 helyszínen, 10 csoport fog össze, hogy szebbé tegye a városhoz tartozó köztereket, játszótereket, külső területeket, illetve felszámoljanak illegális szemétlerakásokat. Közöttük több, iskolai csoport található.

Köszönet az önkénteseknek, hogy városunk iránti elkötelezettségből elvégzik ezt a

Ezek érdekelhetnek még

2020. Augusztus 09. 18:55, vasárnap | Belföld

Felborult egy busz, meghalt egy ember az M5-ös autópályán

Pótlóbuszt küldtek Lengyelországból az M5-ös autópályán felborult turistabusz meg nem sérült utasaiért, a turisták családjai különvonalon tájékozódhatnak hozzátartozóikról

2020. Augusztus 09. 18:03, vasárnap | Bulvár

Főzzünk Robival! Csokifelfújt, meggygrillázs - VIDEÓ

Szeretitek a csokis desszerteket? Robi most egy édességet fog készíteni és közben sok érdekességet mesél a csokoládéról.

2020. Augusztus 09. 16:04, vasárnap | Kék hírek

Két fiatal rabolt Kecskeméten

A rendőrök az egyik gyanúsítottat a rablás után két nappal elfogták, társával szemben pedig elfogatóparancsot adtak ki.

2020. Augusztus 09. 15:00, vasárnap | Belföld

Mindent vittek, ami az útjukba került – VIDEÓ

Győr-Moson-Sopron megyei rendőrök vetettek véget annak a lopássorozatnak, amit több megyét érintően követett el egy szlovák bűnözői csoport kempingekben, panziókban, vendégházakban megszálló vendégek sérelmére.