Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2015. Október 10. 14:28, szombat | Helyi
Forrás: Positive Communications

Egerbe érkezett A Sport Legyen a Tied! programsorozat

Egerbe érkezett A Sport Legyen a Tied! programsorozat

Vadkerti Attila válogatott kézilabdázó inspirálta a jövő nemzedékét

Iskolásokkal telt meg Eger sportcsarnoka. Több száz diák látogatott el a városból és a környező településekről A Sport Legyen a Tied! programra, amely a Magyar Diáksport Szövetség szervezésében ezúttal Heves megyébe is eljutott. Az eseményen a tanulók kipróbálhatták a helyi egyesületek legkülönfélébb mozgásformáit.

A Sport Legyen a Tied! programsorozat 19. állomásaként Heves megyébe, Eger teljes megújulás előtt álló Kemény Ferenc Sportcsarnokába érkezett, ahol a helyi egyesületek több mint 15 féle sportágat mutattak be a sportolni vágyó diákoknak. A gyerekek a csarnok küzdőterén a sportszerek kipróbálása mellett Vadkerti Attila válogatott kézilabdázóval is megismerkedhettek, így élményekkel teli, felejthetetlen napot tölthettek el a sportpályán.

A megnyitón a program megálmodói és megvalósítói büszkén meséltek az eddigi eredményekről és a további tervekről.

Dr. Zsilinszky László, a programot finanszírozó EMMI Sportért Felelős Államtitkársága képviseletében elmondta, hogy a megyei helyszíneken rendezett program tovább folytatódik, 230 általános iskolában rendeznek az egrihez hasonló eseményeket, így a sportágak még közelebb kerülhetnek a diákokhoz. A bemutatókon kívül ebben az évben több mint 1100 eszközkihelyezés valósul meg, amely azt jelenti, hogy az általános iskolák többsége új sporteszközökkel lesz gazdagabb, köszönhetően a Sportért Felelős Államtitkárság támogatásának.

A megnyitón Habis László, Eger megyei jogú város polgármestere örömmel számolt be arról, hogy a helyi értékek megőrzése mellett kiemelt hangsúlyt fektetnek a sport fejlesztésére.

„A Kemény Ferenc Sportcsarnok fejlesztésének első üteme ugyan már lezajlott, de több olyan elképzelésünk körvonalazódott, amely hozzájárul ahhoz, hogy a gyermekek és a város polgárai még magasabb színvonalon, még többet sportolhassanak a jövőben.”

A megyei rendezvények sorozata október 12-én a szegedi Városi Sportcsarnokban zárul.

További információ: www.asportlegyenatied.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.

2024. Május 16. 07:55, csütörtök | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks történelmi diadala

A Paks hosszabbításban 2-0-ra legyőzte a bajnok Ferencvárost a labdarúgó MOL Magyar Kupa Puskás Arénában rendezett szerdai döntőjében.

2024. Május 16. 07:54, csütörtök | Külföld

Már június végén megtartják az első nyilvános vitát Donald Trump és Joe Biden között

Már június végén megtartják az amerikai elnökjelöltek első nyilvános televíziós vitáját Joe Biden és Donald Trump között, majd szeptember elején második alkalommal is szembenézhet egymással a demokrata és a republikánus jelölt.