Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2015. Október 26. 22:24, hétfő | Helyi
Forrás: Polgármesteri hivatal

EGER VALÓBAN MINDENKIÉ

EGER VALÓBAN MINDENKIÉ

Vajon igaz-e, hogy Eger egy kicsit minden magyar ember városa? Igaz lehet-e, hogy Eger egy kis Magyarország egy helyen?

Hozzánk látogatva valóban mindenki úgy érezheti, hogy Eger az ő története? Meggyőződéssel hisszük, hogy mindez nem csupán szlogen, nem csak szép mondatok összefűzése, hanem valós tartalommal bíró üzenet, Egerből. Ezt a meggyőződésünket egyre inkább visszaigazolják a vélemények, a statisztikák és az eredmények. Az alábbiakban büszkén sorolunk fel néhány példát a fentiek alátámasztására.

Eger a 2015-ös év elején előbb Eger átvehette az Utazó Magazin - „Az Év turisztikai városa 2014” - címet, majd a Magyar Marketing Szövetség által kiírt Országos Városmarketing díj pályázatán 4 városmarketing gyémánt díjat és a városmarketing nagykövete - díjat is elnyerte a 2014-ben végzett kommunikációs és marketing munkáért. Az elismeréseket városunk díszpolgára, Kovács Kati vette át. Ezt követte a nyár derekán a Business Excellence „Legjobb vidéki business city - díj 2015” elismerés, melyet a konferencia- és üzleti turizmusban érdekelt szakma szavazatai alapján kapott városunk.

Azóta az online szállásfoglalással foglalkozó, közismerten népszerű portál, a Szállás.hu közölte, hogy városunk a második negyedéves foglalási adatok alapján - Hajdúszoboszlót és Hévízt is megelőzve - (Budapest és Siófok után) a harmadik helyre lépett előre. Szigetvári József, a Szállás.hu ügyvezető igazgatója akkor úgy fogalmazott: „Eger a tavalyi év azonos időszakához képest egy hellyel előbbre lépett… ezt egy, az elmúlt években kialakult és folyamatosan zajló, tudatos turizmusépítés okozza.” Megtudtuk azt is, hogy egri az „idősek körében legkedveltebb magyar hotel”, valamint a „legjobb ár/érték arányú szálláshely” is.

A fentieket alátámasztják Polgármesteri Hivatalunk Adó irodájának 2015. év január és augusztus között rögzített idegenforgalmi adó-bevallási adatai. A frissen feldolgozott 1-8. havi eredmények szerint Egerben 2015. január 1-je és augusztus 31-e között 401.562 vendégéjszakát regisztráltak, ez 61.641-gyel haladja meg az előző év azonos időszakának eredményét, ami 18,1%-os növekedést jelent. A vendégéjszaka szám-növekedés az utóbbi esztendőkben folyamatos és egyre emelkedő tendenciát mutat. Az idegenforgalom tekintetében Eger a 23 megyei jogú város között továbbra is őrzi első helyét.

Városunk a nyári főszezon után is igen népszerű: évek óta egyre több vendéget fogadnak az egri szálláshelyek. Egészen november végéig özönlenek a városba az osztálykirándulások és csapatépítő tréningek résztvevői.

A legfrissebb adatok és hírek szintén bizakodásra adnak okot és pozitív visszajelzést jelentenek a számunkra, hiszen a Szállás.hu foglalási adatai szerint Eger volt a legnépszerűbb úticél az október 23-i, hosszú hétvégén. A háromnapos pihenőre egy átlagos hétvégéhez képest 170 százalékkal több foglalás érkezett.

A 10 legkedveltebb belföldi utazási célpont volt az október 23-ai hosszú hétvégén: 1. Eger; 2. Hajdúszoboszló; 3. Hévíz; 4. Budapest; 5. Gyula; 6. Sopron; 7. Miskolctapolca; 8. Siófok; 9. Zalakaros; 10. Sárvár.

Eger, „a hónap fürdővárosa” (www.termalfurdo.hu) késő ősszel és Advent idején is várja a vendégeket, hiszen ez a varázslatos „meseváros” egy kis Magyarország

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 18:21, szerda | Külföld

Merénylet: Életveszélyes állapotban szállították kórházba a megsebesített szlovák kormányfőt

Életveszélyes állapotban, helikopterrel szállították a besztercebányai kórházba Robert Fico szlovák miniszterelnököt, akit szerdán Nyitrabányán (Handlova) a kormány kihelyezett ülése után lőttek meg

2024. Május 15. 14:08, szerda | Belföld

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint -

2024. Május 15. 09:45, szerda | PR

K&H: a karbonlábnyom csökkentése üzletileg is megéri

a legfrissebb CDP-jelentés szerint csak minden ötödik európai cég aktív a zöld átállás terén