Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2015. November 17. 18:26, kedd | Helyi
Forrás: Polgármesteri hivatal

EGER SIKERES BEMUTATKOZÁSA KATOWICÉBEN

EGER SIKERES BEMUTATKOZÁSA KATOWICÉBEN

A lengyelországi Katowicében mutatkozott be a november 17-én, kedden megrendezett turisztikai bemutatón Eger városa.

A Magyar Turizmus Zrt. varsói képviselője által szervezett, sikeres rendezvényen részt vett a Lengyel Turisztikai Kamara alelnöke, valamint a sziléziai kamara vezetője és számos utazásszervező szakember és turisztikai újságíró. A turisztikai eseményt nem véletlenül Katowicében szervezték meg: a városnak 350.000 lakosa van, de a településsel a szó szoros értelmében összeépült agglomerációban összesen 3 millióan élnek: jelentős létszámú és fizetőképes piacról van tehát szó.

A bemutatón prezentációt tartott Habis László polgármester, aki Eger történelmi értékeinek fejlesztését, a megújuló Egert mutatta be. Részletezte, hogy az önkormányzat és más városi szereplők milliárdos nagyságrendű, uniós támogatású programjai során megújult a Líceum, az Érseki palota, a történelmi belváros, valamint folyamatban van a turisztikai attrakciófejlesztés a Várban, s hogy egy, Egerből egészen a Bükkig vezető, összefüggő kerékpárút-hálózat épül. A városvezető beszélt a lengyel-magyar baráti kapcsolatok egri vonatkozásairól. Bemutatta az egri lengyel emlékhelyeket, az egriek és lengyelek kapcsolatának jó példáit, s kiemelten szólt a 2014-es államelnöki találkozóról, a Magyar-Lengyel Barátság Napjáról is, melyet gazdag kulturális program kíséretében Egerben tartottak.

Habis László, Eger polgármestere így összegezte a katowicei prezentációt:

A prezentáción jól érzékelhető volt a két nemzet közötti szimpátia. Elsődleges célunk az volt, hogy főként a családos és idősebb lengyel polgárokhoz szóljunk. Bemutattam azt a sokrétű pályázati, fejlesztési-beruházási tevékenységet, amit Eger Önkormányzatánál végzünk azért, hogy a gazdag egri értékeket megóvjuk, s a városunkat 21. századi, vonzó turisztikai célponttá tegyük. Látni kell, hogy mai világunkban egyre inkább felértékelődik az exkluzív utazásokkal szemben a térségi, közép-európai turizmus szerepe, s hogy lengyel-magyar vonatkozásban különösen jó lehetőségeink vannak.

Az eseményen az Eger Városi Turisztikai Kft. (Tourinform Iroda és a helyi TDM szervezet képviseletében) ügyvezetője, Hegedűsné Majnár Márta a sokrétű egri kulturális életről és városunk gazdag programkínálatáról, valamint Eger szálláshelyeiről adott átfogó tájékoztatást a turisztikai szakembereknek és a lengyel szakmai médiának.

Lugosi Dénes, az Eger Termál Kft. igazgatója azt hangsúlyozta, hogy az elmúlt időszak egri „vizes-fejlesztései” csökkentették a gyógyfürdők szezonfüggőségét. A cégvezető kiemelte az egri Török fürdő egyedi értékét, autentikus gyógyhely- és wellness szolgáltatásait.

A katowicei programon természetesen jelen volt az egri bor is: egy innovatív helyi borászat mutatta be az Egri Borvidéket és az itt készülő csodálatos nedűket.

A prezentációkat követően az utazásszervezők és turisztikai újságírók egy sikeres workshop keretében ismerhették meg részletesen, hogy Eger milyen vonzerőkkel és programokkal várja a lengyel vendégeket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.

2024. Május 16. 07:55, csütörtök | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks történelmi diadala

A Paks hosszabbításban 2-0-ra legyőzte a bajnok Ferencvárost a labdarúgó MOL Magyar Kupa Puskás Arénában rendezett szerdai döntőjében.

2024. Május 16. 07:54, csütörtök | Külföld

Már június végén megtartják az első nyilvános vitát Donald Trump és Joe Biden között

Már június végén megtartják az amerikai elnökjelöltek első nyilvános televíziós vitáját Joe Biden és Donald Trump között, majd szeptember elején második alkalommal is szembenézhet egymással a demokrata és a republikánus jelölt.