Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2017. Április 08. 18:41, szombat | Helyi
Forrás: PH-Origo, a teljes cikk megtalálható ezen a linken az origó honlapján.

Eger az ELSŐ - Húsvétkor a mi városunk a kedvenc

Eger az ELSŐ - Húsvétkor a mi városunk a kedvenc

A tavalyihoz képest már most két és félszer több vendég foglalt szállást belföldi helyekre a négynapos húsvét idejére.

Minden negyedik magyar Szép-kártyával egyenlíti majd ki a számlát, amelynek átlagos értéke 49 667 forint. A legtöbben Egerbe, Hajdúszoboszlóra, Budapestre, Gyulára és Siófokra látogatnak, persze előtte még böjtölünk: a magyarok 47 százaléka tartóztatja meg magát legalább nagypénteken.

Nem kérdés, hogy a nagypéntek munkaszüneti nappá nyilvánítása bejött a magyaroknak. A Szallas.hu kutatásában részt vevők (közel kétezer embert kérdeztek meg) 90 százaléka kifejezetten örül a döntésnek, és persze sokan ki is használják. A tavalyi húsvéthoz képest például már most két és félszer annyian foglaltak szállást belföldön, de a külföldre irányuló forgalom is megugrott.

„A húsvét általában véve is utazós ünnep, de ez most még inkább igaz, hiszen minden harmadik foglalás három éjszakára, vagyis négy napra szól” – mondta Mészáros Judit, a Szallas.hu marketingmenedzsere.

A vendégsereg harmada hotelben keresi az ünnepi kikapcsolódást, amit népszerűségben a vendégház, az apartman és a panzió követ.
Az átlagos foglalási érték 49 667 forint,
és minden negyedik magyar Szép-kártyával egyenlíti majd ki a számlát. Az előfoglalások alapján Eger a legnépszerűbb, a Heves megyei települést sorrendben Hajdúszoboszló, Budapest, Gyula és Siófok követi.

Hús, alkohol, házasélet
A legtöbben már pénteken útnak indulnak, de előtte, illetve aznap még sanyargatják magukat egy kicsit. A Szallas.hu kutatásában részt vevők közel fele (47 százalék) böjttel várja az ünnepet, de többségük csak egy „kicsit” fogja vissza magát. A 40 napos megtartóztatás száz böjtölőből csak háromra jellemző. Főként a húst vonjuk meg magunktól, ezt követi az alkoholabsztinencia, de
száz honfitársunkból hét még a házaséletről is lemond
a húsvét előtti időszakban, de legalább nagypénteken.

Top 10 település az előfoglalások alapján:

1. Eger

2. Hajdúszoboszló

3. Budapest

4. Gyula

5. Siófok

6. Szeged

7. Nyíregyháza

8. Miskolctapolca

9. Szilvásvárad

10. Pécs

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: