Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2017. Április 03. 20:59, hétfő | Helyi
Forrás: 11.A. Eszterházy Gimi

Diákigazgatót választottak az Eszterházy Gimiben

Diákigazgatót választottak az Eszterházy Gimiben

Zsuzsi és a rabok felszabadulva ünnepelték sikerüket. Nyert a 11.A.!

Az Eszterházy Károly Gyakorló Gimnáziumban a hagyományhoz híven, március végén 30-án került megrendezésre a diáknap. A 11. évfolyam három osztálya tartott rendhagyó napot az iskolában, amelyre mindenki hónapokon keresztül készült.

A napot bevonulással és tánccal nyitotta meg a három osztály, majd a diákigazgató jelöltjeik is felszólaltak, hogy szavazásra biztassák iskolás társaikat. A táncok boldogsággal, szín kavalkáddal, és kreativitással voltak tele, valamint görögtűz és konfetti ágyú fűszerezte a reggelt. Ezt követően mindenki a tornaterembe rohant, hogy minél jobb helyről láthassa a kisfilmeket. Ezt a kategóriát a 11.C nyerte. 10.00-tól kezdődhetett a szabad foglalkozás, erőnléti verseny, masszázs, lézerharc és sok más lehetőséget találhattak a diákok, hogy kikapcsolódjanak. A programok a kategóriájában a 11.B osztály érte el a leg előkelőbb helyet. A három osztály gondolt az emberekre, hogy a sok program mellett éhesek és szomjasak lesznek, ezért büféket nyitottak. Hamburger, pizza, meleg szendvics, rengeteg sütemény, koktélok, üdítők minden, ami szem s szájnak ingere várta a vendégeket. A büfé kategóriát a 11.C nyerte. A tanulóknak a szubjektíven volt lehetőségük azt is mérlegelni, hogy kit válasszanak a diákság élére. 14.00 körül kihirdették a kategóriák nyerteseit, majd amire mindenki várt, a diákigazgatót.

Ebben az évben az iskola történetének első női diákigazgató jelöltje került megválasztásra. A 11.A osztály jelöltje nyerhette el a jogot, hogy a diákok élére álljon egy éven keresztül az Eszterházy Gimiben. Osztálya hatalmas összefogással támogatta Jakab Zsuzsit a végsőkig.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt