Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2015. November 17. 18:20, kedd | Helyi
Forrás: Polgármesteri hivatal

DECEMBER 5-TŐL A MEGÚJULT RENDELŐBEN ÜZEMEL A FOGORVOSI ÜGYELET

DECEMBER 5-TŐL A MEGÚJULT RENDELŐBEN  ÜZEMEL A FOGORVOSI ÜGYELET

December 5-től ismét a Klapka utca 1. szám alatt, a megújult rendelőben várja a betegeket az egri fogorvosi ügyelet.

A szombati és vasárnapi napokon 8.00 és 14.00 óra között működik az ügyeleti rendelés. A létesítmény rendelőit Eger Önkormányzata a „Fogorvosi rendelők fejlesztése Egerben, a Technika Házában” nevű (ÉMOP-4.1.1/A-12-2013-0021 azonosítószámú) projekt keretében újította fel 56.6 millió Ft támogatással, s ehhez saját erőből 3.1 millió Ft-ot tett hozzá, így összesen csaknem 60 millió Ft-os beruházást végeztünk az egri fogorvosi alapellátásban.

Az októberben zárult felújítás során szem előtt tartottuk az akadálymentesítési és az energiahatékonysági szempontokat. Az elnyert támogatásból új külső nyílászárót kaptak a Technika Háza I. emeletén található fogorvosi rendelők. A projekt eredménye, hogy a babakocsisok és kerekesszékesek is gond nélkül juthatnak el a rendelőkhöz és a röntgenhez, s emellett egy akadálymentes mosdót is kialakítottak az épületben.

A fejlesztési program keretében eszközbeszerzésre is lehetőség nyílt, így még korszerűbb kezelőegységek, sterilizálók és fóliahegesztő készülékek segítik Egerben a minőségi fogászati ellátást.

A beruházás során Eger Önkormányzata saját erőből oldotta meg a Technika Házában üzemelő valamennyi rendelő (sportorvosi, neurológiai és kardiológiai rendelők) külső nyílászáróinak cseréjét. A munkálatokat az orvosokkal és a társasházzal szoros együttműködésben, az előre meghatározott ütemterv szerint végezte a kivitelező.

A beruházás az Új Széchenyi Terv keretében, az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.

2024. Május 16. 07:55, csütörtök | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks történelmi diadala

A Paks hosszabbításban 2-0-ra legyőzte a bajnok Ferencvárost a labdarúgó MOL Magyar Kupa Puskás Arénában rendezett szerdai döntőjében.

2024. Május 16. 07:54, csütörtök | Külföld

Már június végén megtartják az első nyilvános vitát Donald Trump és Joe Biden között

Már június végén megtartják az amerikai elnökjelöltek első nyilvános televíziós vitáját Joe Biden és Donald Trump között, majd szeptember elején második alkalommal is szembenézhet egymással a demokrata és a republikánus jelölt.