Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. Július 02. 07:52, hétfő | Belföld
Forrás: MTI Fotó: Lakatos Péter

Csőtörés a Szent Gellért térnél - Van vízszolgáltatás, hajnalban indul a tömegközlekedés

Csőtörés a Szent Gellért térnél - Van vízszolgáltatás, hajnalban indul a tömegközlekedés

Vasárnap estére már minden lakásban volt vízszolgáltatás a XI. kerületi Szent Gellért tér környékén, hétfő hajnalban, a gépjárművek számára reggel 6 órára oldják fel az útzárat - közölte az MTI-vel vasárnap éjjel Kossa György, a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának országos iparbiztonsági főfelügyelője. A BKK közlése szerint a éjféltől helyreállt a közösségi közlekedés a Bartók Béla úton, az éjszakai buszok menetrend szerint közlekednek.

A főigazgatóság tanácskozott az összes érintett szolgáltatóval annak érdekében, hogy hétfő reggel 6 órára minden környékbeli lakásban helyre tudják állítani a víz-, gáz- és áramszolgáltatást, és hogy a Szent Gellért téren és környékén megindulhasson a gépjárműforgalom - tette hozzá a főfelügyelő.
A felszíni hordalék eltakarítása reggelre befejeződik. Az eltört főnyomóvezetékeket a hét folyamán cseréli ki a vízművek, eközben az ivóvízellátás zavartalan lesz a környéki lakásokban.
A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tájékoztatása szerint éjféltől helyreállt a közösségi közlekedés a Bartók Béla úton, az éjszakai buszok menetrendje sem változik, az autósoknak viszont kerülniük kell.
Hétfő reggeltől a Bartók Béla úti villamosjáratok (18, 19, 41, 47, 49), illetve a 7-es és 173-as buszcsaládok is a megszokott rend szerint közlekednek. A térség részbeni megtisztításának köszönhetően az éjszakai buszok menetrendjében sem lesz változás, azonban az érintett 907-es, illetve 973-as járatokra a Szent Gellért téren a villamosok megállójából lehet felszállni.
Károsodása miatt a BKK lezárta a forgalom elől a Budafoki utat a Szent Gellért tér és a Bertalan Lajos utca között, a helyreállítási munkák hétfőn megkezdődnek. A lezárás a 86-os busz vonalát érinti, ami ezért hétfőn üzemkezdettől továbbra is terelt útvonalon, a Szent Gellért tér-Műegyetem rakpart-Irinyi József utca útvonalon közlekedik mindkét irányban.
Két mellékutca, a Csíky utca és az Orlay utca szintén jelentősen károsodott, így egyelőre azokon sem haladhat a közúti forgalom.
A pincékbe betörő víz miatt vasárnap délután négyszáz lakást ideiglenesen el kellett hagyniuk lakóiknak, majd statikus megvizsgálta az épületek állagát, és megállapította, hogy egyik épület sem károsodott, így a lakók visszaköltözhettek. A pincék szivattyúzását már az éjszakai órákra teljesen befejezik, a metróalagút szivattyúzása azonban még 1-2 napot igénybe vesz - mondta Kossa György.
Vasárnap délután egy 1000 milliméteres és egy 200 milliméteres nyomócső tört el a Bartók Béla útra nyíló Orlay utca 1. előtt. Több mint egy órán át ömlött a víz, mire sikerült elzárni a vezetéket. A törésnél 15 méter átmérőjű, több méter mély gödör keletkezett. A környéken teljesen megállt a forgalom, a rendőrség lezárta a környéket. Semmilyen tömegközlekedési eszköz nem járt a Szent Gellért tér és a Móricz Zsigmond körtér között.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során