Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2016. Augusztus 01. 15:07, hétfő | PR

Cél repülővel: Costa Rica – San José

Cél repülővel: Costa Rica – San José

Kicsit messzebbre is utazhatsz az idei nyáron, hiszen vár elég felfedeznivaló tenger és történet Európán kívül is – itt van például Costa Rica – San José.

A latin-amerikai országok közül Costa Ricába érdemes turistaként utazni, hiszen ez egy demokratikus ország, amelynek még hadserege sincs, sőt, még a csapvíz is iható, és még vízum sem kell – kedvező, nem? Dzsungel, tengerpart, egzotikus természet, állatok és növények, felfedezésre váró labirintusok, és a fővárosban buli és fesztivál egész évben – ez Costa Rica.
Costa Rica területe körülbelül Magyarország fele, a lakosság számra 4,6 millió, amelyből 1,4 millió él a fővárosban, San Joséban. Az éghajlat trópusi, esős időszak jellemzi a májustól novemberig tartó szezont, a szárazabb idő december és április közé esik. A Costa Rica egyébként gazdag partot jelent, ami már magában elég sokat elárul a területről, hiszen lenyűgözőek a természeti értékei, amelyet főleg őserdők alkotnak. Ezekről tudni érdemes, hogy a legtöbbjük biztonságosan bejárható, és a vadvilág is többnyire veszélytelen. Az ország elég kicsi, mégis nagyon sok a látnivaló és a magunkba szívható energia, mind földrajzilag, mind emberileg. Kis országhoz képest fejlett a turizmus, amely főleg az ökotúrákkal emelkedik ki, és természetesen dzsungeltúrákat is könnyedén találhatunk, akár éjszaka, elemlámpákkal – kizárólag szervezetten, csoporttal és vezetővel – is neki lehet indulni a természetnek.
Sokan azért tartanak ettől az országtól, mert a közbiztonságot nem tartják valami sokra, ami igaz, hogy kissé romló tendenciát mutat az utóbbi időben, de ez inkább a helyiekre és nem a rövid távon ott tartózkodó turistákra vonatkozik. Természetesen a bajt érdemes inkább elkerülni és nem keresni…
Az ország fővárosa a híres San José, amely közlekedési csomópont is, tehát az már biztos hogy első utunk ide fog vezetni. Általában a dzsungeltúrák előtt el is töltenek itt pár napot az utazók, hiszen nem is lehet kihagyni ezt a várost. Az ország legnagyobb városát egyébként 1783-ban alapították, és 1823 óta ő a főváros. A tengerszint felett fekszik 1161 méterrel és az évi átlaghőmérséklet 23 fok, havonta 150 mm csapadékkal – átlagosan. Főváros, tehát buli... A helybeliek és a turisták legkedveltebb bulihelye az El Pueblo negyed, amely klubok, éttermek, művészeti galériák és boltok sokasága. Talán már látjuk is magunk előtt a tömeget és az egész évben tartó fesztivál-hangulatot.
A Costa Rica – San José városában töltött napjaink alatt azért érdemes az alkoholmámorból kikeveredve egy pár múzeumot és színházat is meglátogatni. A nemzeti múzeum, vagyis a Museo Nacional régészeti leleteket mutat be, és érdekessége – főleg a hölgyek számára –, hogy a gyarmati időkből származó ruhákkal és bútorokkal is foglalkozik. A Kolumbus előtti idők aranykincseit a Museo del Oro Precolombiano múzeumban tekinthetjük meg, a világ legnagyobb jade szobor kiállítása pedig a Museo de Jadeban van. 1890-ben épült a Teatro Nacional, vagyis a nemzeti színház, amelyet szintén érdemes megtekinteni. Mint minden fővárosnak, úgy Costa Rica – San José városának is egyik fő látványossága a piac, vagyis a Mercado Central, ahol a legolcsóbb élelmiszerektől, az élő állatokig mindent láthatunk és vásárolhatunk.
A paravion.hu szerint, ha már Costa Rica – San José városát megközelítettük, akkor ne hagyjuk ki az egész országot sem és ameddig csak tehetjük, utazgassunk és nézelődjünk. Érdemes megtekinteni az Arenal vulkánt az ország északnyugati részén lévő nemzeti parkban, és érdemes más nemzeti parkokat is meglátogatni, mint például a Santa Rosát, amely a Csendes-óceánba benyúló Santa Elena-félszigeten található. És ha már ott vagyunk, akkor kombináljuk a luxust a magánnyal, próbáljunk mindent érezni és élvezni. Egy hét sajnos biztosan nem elég, vegyünk ki egy egész hónap szabadságot, mondjuk karácsony környékén.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 25. 13:57, hétfő | PR

Raktározás, logisztika területén dolgozol Eger környékén? Ezért szerezz targoncás jogosítványt!

A targoncás jogosítvány már önmagában is sok munkalehetőséggel kecsegtet.