Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Július 29. 13:06, hétfő | Bulvár
Forrás: infovárosok

Budapest Urban Games: idén ötszázan ússzák át a Dunát

Budapest Urban Games: idén ötszázan ússzák át a Dunát

A BUG idejére lezárják a folyó belvárosi szakaszát

Augusztus 31-én ismét megnyílik a különleges lehetőség a sportbarátok előtt, hogy a Műegyetem rakpartnál átússzák a Dunát. A Budapest Urban Games (BUG) keretében a nyár utolsó napján 500 jelentkező csobbanhat vízbe, hogy teljesítse a 470 méteres távot, és átélje ezt a páratlan kalandot. Az úszók biztonsága érdekében 9-14 óra között teljes hajózár lép életbe a Duna belvárosi szakaszán, vagyis ebben az időszakban a hajóforgalom leáll a Rákóczi híd és az Árpád híd között, a kikötőkben álló hajók pedig nem hagyhatják el a pontonokat.



A negyedik Budapest Urban Games-t a Budapest 2019 Európa Sportfővárosa évad részeként rendezik meg. Az Utcalimpia több sportolási lehetőséget kínál a futástól a streetballon át a minden évben kiemelt népszerűségnek örvendő Duna-átúszásig. A negyedik Budapest Urban Games-t a Budapest 2019 Európa Sportfővárosa évad részeként rendezik meg. Az Utcalimpia több sportolási lehetőséget kínál a futástól a streetballon át a minden évben kiemelt népszerűségnek örvendő Duna-átúszásig. A regisztráció ingyenes, azonban érvényes orvosi igazoláshoz kötött. Amatőrök esetében egy hónapnál nem régebbi orvosi igazolást kell a helyszínen bemutatni, de a szervezők elfogadják az idei Balaton-átúszáson és Velencei-tó átúszáson résztvevők igazolásait is. Hivatásos sportolók esetében érvényes éves sportorvosi engedély szükséges az induláshoz.



„Érdemes sietni a jelentkezéssel, hiszen tavaly pillanatok alatt beteltek a férőhelyek. Idén félezer profi és amatőr sportolónak tudunk lehetőséget adni arra, hogy úszás közben megcsodálja a látványt a Duna közepéről. Ilyen élményt kizárólag a BUG kínál" - mondta Sticzay Péter, az Utcalimpia főszervezője. A Budapest Urban Games célja, hogy összekovácsolja a sportközösségeket és népszerűsítse a városi sportolást.

A Duna-átúszást idén is a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat biztosítja összesen 15 mentőhajóval és hajónként 3 fő vízimentővel. Az átúszást menet közben megszakító versenyzőket azonnal kiemelik a vízből. Az úszófolyosót a szakértők a legbiztonságosabb folyószakasznak tartják, hiszen ezen a részen nincsenek örvények és augusztus végére az apadás is elkezdődik. A vízminőség előzetes ellenőrzésére a szervezők a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. (BGYH) Vízminőségi Vizsgáló Laboratóriumát kérték fel, valamint közvetlenül a verseny előtti napokban újabb mintát vesznek a BGYH, valamint az ÁNTSZ segítségével.

2018-ban a legjobb időeredményt elérő szenior úszó 4 perc 13 másodperc alatt teljesítette a távot, az átlag teljesítmény kb. 7-10 perc. A szakértők elsősorban a gyorsúszást ajánlják, ami természetesen kiegészíthető mellúszással.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.