Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. November 28. 06:57, kedd | Helyi
Forrás: Police

BIZTONSÁGBAN AZ ÉV UTOLSÓ HÓNAPJÁBAN IS

BIZTONSÁGBAN AZ ÉV UTOLSÓ HÓNAPJÁBAN IS

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság is folyamatos jelenléttel biztosítja az adventi készülődést.

Közelednek az év végi ünnepek, mindenki örömteljes várakozással, izgalommal és természetesen lázas bevásárlással készül a karácsonyra. Az üzletekben, az áruházakban, a piacokon, a tömegközlekedési eszközökön jelentősen megnövekszik a forgalom, és a zsebtolvajok is várják a tömeget, amely megfelelő feltételeket teremt ahhoz, hogy egy-egy gyors mozdulattal pénzt vagy értéktárgyakat vegyenek el más táskájából, zsebéből.

A karácsonyi bevásárlások idején már fáradtabbak, figyelmetlenebbek lehetünk, kedvezve ezzel a tolvajoknak.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság az állampolgárok biztonságérzetének javítása érdekében ebben az időszakban kiemelt figyelmet fordít az ünnepekkel összefüggő, nagy tömegeket vonzó helyszínekre, ahol nagyobb eséllyel lehetünk bűncselekmény vagy egyéb jogsértés áldozatai.

A rendőrség együttműködik a különböző társadalmi és civil szervezetekkel, különösen a polgárőr szervezetekkel, továbbá a közterület-felügyelet munkatársaival.

Továbbá, fontos feladatnak tekintik a heves megyei rendőrök az autópályákon, illetve autóutakon az ittas járművezetők kiszűrését, és a közbiztonságra különösen veszélyes eszközök, pirotechnikai termékeket forgalmazók, birtoklók ellenőrzését is.

Amennyiben mégis bűncselekmény áldozatává vált, kérjük hívja a 112-es ingyenesen hívható segélyhívó telefonszámot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Sport

A végén fordított a Fradi, döntőbe jutott a Magyar Kupában

A már bajnok Ferencváros jutott másodikként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, mivel szerdán hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a másodosztályban éllovas Nyíregyházát, Balmazújvárosban.

2024. Április 25. 08:02, csütörtök | Sport

Második helyen zárt Benyó Máté Nyirádon

A szezonnyitó máriapócsi győzelem után Nyirádon a második helyet szerezte meg a Korda Racing csapatában versenyző Benyó Máté, Kovács Sámuel a dobogó legfelső fokára állhatott.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.