Városlista
2021. március 8, hétfő - Zoltán

Hírek

2015. Június 30. 16:53, kedd | Sport
Forrás: Hajósi Miklós

Béres Szabolcs a Gpforticket Kiss The Wall Retro Drift Kupáról

Béres Szabolcs a Gpforticket Kiss The Wall Retro Drift Kupáról

Béres Szabolcs a Gpforticket Kiss The Wall Retro Drift Kupáról

Hajóka: Mikor láthatjuk újra a drifteseket a RabócsiRingen?

Béres Szabolcs: 2015. július 11-12-én a Kiss The Wall Retro Drift Kupán, amit a III. Ladaracing All Star Gálával együtt tartunk.

Hajóka: Hány pilótát vártok az eseményre?

Béres Szabolcs: A ládásokkal együtt közel 100 pilótát.

Hajóka: Milyen kategóriákban folyik majd a küzdelem?

Béres Szabolcs: Három kategória versenyzői küzdenek meg a legjobbnak járó kupákért és a pontokért. A Street kategóriában indulók egy rövidebb pályán, a Semi-Pro kategória versenyzői a technikás, sok kanyarral tűzdelt „hagyományos” nyomvonalon, míg a Pro pilóták egy hosszú kigyorsítási szakasszal kibővített, gyors, tempós pályán mérhetik össze erejüket és tudásukat egymással.

Hajóka: Miért szeretik a versenyzők Máriapócsot?

Béres Szabolcs: Minden versenyző azért szereti ezt a pályát, amiért tart is tőle: a fal miatt. Az épített pálya gumifalát tisztelni kell, ez az, amiben mindannyian egyetértenek. Ha valaki túlvállalja magát, ha valaki nem hisz a fal erejében, annak tényleg a fal adja a másikat. De más tisztelni, és más félni tőle. A legjobb pilóták olyannyira nem félnek a máriapócsi katlantól, hogy autóik hátsó lökhárítója sokszor milliméterekre van csak a gumikból épített faltól.

Hajóka: Hogy vélekednek erről a versenyzők?

Béres Szabolcs: Ládi Attila, a Drift Monkey Team tagját „kifejezetten felpörgeti, ha van tétje annak, ha padlón megy keresztbe egy olyan nagyszerű pályán, ami nem bocsátja meg, ha hibázik rajta. Ettől a faltól nem megrémülni kell, hanem egyszerűen meg kell tisztelni akármilyen szintre is jutott már el az ember.”

Hajóka: Amiről beszélünk az a Kiss the wall érzés?

Béres Szabolcs: Így van ! Ez olyan amikor nem csak odaképzeled a falat, hanem az ott is van. Nincs apelláta, nincs majd „legközelebb kiadja-gondolkodás”, itt vagy lefűzöd, vagy szerelsz.

Hajóka: Mit tartogattok még a nézőknek?

Béres Szabolcs: A nézők amellett, hogy drukkolnak a fényképezőgépeikkel ha kattintatnak és a legjobb helyről, szögből fotózzák, amint az autók súrolják szinte a falat később nyereményeket nyerhetnek a facebook játékunkkal. És természetesen nem csak a drift versenyzőké a máriapócsi pálya ezen a hétvégén, mivel a Lada-versenyzők krémje garantáltan megmutatja majd mindenkinek, hogy a keleti blokk csodái hogyan tudnak keresztbe menni.

Hajóka: Mit mondanál nekünk, végszónak?

Béres Szabolcs: „A reklámnál a kisgyerek és a kiskutya, a jó versenynél a drift és a Ladák párosítása tűnik nyerőnek minden évben. Nincs olyan felnőtt férfi, aki ne menne szívesen egy kört ezen a pályán akár egy Ladával, akár egy jól megépített versenyautóval. Ez immár a kilencedik szezonunk, a közönség és a rajongók tábora évről-évre nő. Igyekszünk mindig valami újdonsággal előállni, így a 2016-os, 10. szezonra óriási dobással készülünk. Bízunk benne, hogy ismét sok versenyző és néző érkezik majd hozzánk, hiszen ez az utolsó lehetőség Trackwood előtt, hogy megmutassák mit tudnak.”

www.drifting.hu

Címkék: autósport, drift

Ezek érdekelhetnek még

2021. Március 01. 09:07, hétfő | Sport

Nagy Attila: Orfűn tesztelünk a Salgó Rallye-ra

Csomós Mixit és Nagy Attilát megtréfálta az időjárás, nem versenyezhettek a Winter Rally Covasnan, ezért az Orfű Rallye-ra - ami sokaknak a bajnoki nyitány főpróbája lesz - kettőzött erővel készülnek.

2021. Február 27. 16:20, szombat | Sport

A Forma-1 bevételei tavaly 877 millió dollárral csökkentek

A Forma-1 bevételei tavaly 877 millió dollárral, vagyis 43 százalékkal csökkentek a koronavírus-járvány következtében.

2021. Február 23. 08:39, kedd | Sport

Újabb statisztikában abszolút csúcstartó Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo végzett az élen a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezetnél (IFFHS) a 21. századi meccsszámok alapján készített listán,

2021. Február 17. 16:53, szerda | Sport

Barni és Roli az FRT.HU Kupán

Két szabadedzés és három mért kör várt a raliversenyző párosra a Valentin nap előtt megrendezett FRT.HU Kupán.