Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2016. December 10. 17:10, szombat | Helyi

AZ ÜNNEPI IDŐSZAKBAN TEGYÜK EGYÜTT MÉG SZEBBÉ, VARÁZSOLATOSABBÁ EGERT!

AZ ÜNNEPI IDŐSZAKBAN TEGYÜK EGYÜTT  MÉG SZEBBÉ, VARÁZSOLATOSABBÁ EGERT!

Eger évek óta népszerű utazási célpont a hosszú hétvégéken és az ünnepi időszakokban.

A 2015-ös évben, december hónapban az online szállásfoglalási adatok szerint országos második helyezést értünk el Budapest után. Úgy látjuk, hogy ez az örömteli folyamat idén is folytatódik: a november 1-jei napokon Eger volt a legnépszerűbb vidéki desztináció és volt olyan „egyszerű” novemberi hétköznap is, amikor - szó szerint - megteltek a város szálláshelyei. Az idei esztendő első 8 hónapjában - a tavalyi év azonos időszakához képest - 27 ezerrel nőtt az Egerben regisztrált vendégéjszakák száma.

Komolyan vesszük ezeket a szép és örömteli visszajelzéseket, melyek nem csak azt mutatják meg, hogy jó irányba haladunk, hanem arra is utalnak: újult erővel, még többet kell dolgoznunk azért, hogy Eger továbbra is bizonyítson a vendégek körében, s hogy a jövőben is megőrizzük ezt a különleges vonzerőt.

Advent idején, az ünnepi időszakban nagyon sok egri lakóház, intézmény, kereskedelmi létesítmény és szálláshely öltözik ünnepi díszbe. Ezeket a magán-kezdeményezéseket szeretnénk elismerni, díjazni, s az ő példájukat bemutatva másokat is arra ösztönözni, hogy csatlakozzanak hozzánk. A cél: tegyük együtt még szebbé, varázslatosabbá Egert, emeljük közös erővel a keresztény világ legnagyobb ünnepének fényét.
Mindez kiválóan kiegészíti a megújuló, egyre bővülő városi díszvilágítást. A közös munka nagyban hozzájárul ahhoz, hogy Eger a téli, ünnepi időszakban továbbra is az egyik legvonzóbb turisztikai célpont legyen Magyarországon.

Szeretnénk ezt a szép hagyományt megőrizni, így – civil szervezetekkel közösen – Eger Önkormányzata 2016-ban, immár kilencedik alkalommal írta ki az Eger Ünnepi Fényei pályázatot. Az Egri Lokálpatrióta Egylettel, a Cives Pro Urbe Alapítvánnyal és az Egri Városszépítő Egyesülettel karöltve arra kérjük mindazokat, akik csatlakozni szeretnének az akcióhoz, hogy küldjék el, vagy adják le jelentkezésüket a kiírásban megadott elérhetőségeken, a csatolt formanyomtatvány segítségével, 2016. december 12-éig.

Eger a mi történetünk, tegyük még szebbé, még varázslatosabbá városunk utcáit, tereit. Bizonyítsuk be közös erővel, hogy Egerben az Advent „több, mint egy ünnep”!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.