Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Augusztus 13. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: orientpress

Az új Btk. szigorúan bünteti a szexuális erőszakot

Az új Btk. szigorúan bünteti a szexuális erőszakot

Az új Btk. minden eddiginél szigorúbban bünteti a szexuális erőszakot, mivel a 18. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett mindenféle erőszakos szexuális magatartást minősített esetként bünteti - hívta fel a figyelmet a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium.

Ugyanígy büntetendő a 12. életévét be nem töltött személy sérelmére beleegyezésével létesített bármiféle szexuális cselekmény. A 12. és 14. életév közötti személyek beleegyezésének felnőttkorú (18. életévét betöltött) elkövető esetén nincs jelentősége, esetükben a szexuális visszaélés bűncselekmény valósul meg.

A 14. és 18. életév közötti elkövetők szexuális erőszak miatt felelnek, ha a sértett 12. éven aluli, és beleegyezett a szexuális cselekménybe. A 12. és 18. év közötti személyek között megszűnt a korábban megrontásnak nevezett bűncselekmény, amely a beleegyezésükkel megvalósuló szexuális cselekményt büntette.

A szexuális erőszak körébe tartozó szexuális magatartások körét az új Btk. kibővítette, ezért van jelentősége ebben az életkorban a beleegyezésnek. Megjegyzendő, hogy az új Btk. megalkotása során ezt a változtatást senki nem kifogásolta, az igazságszolgáltatási szervek a tervezettel egyetértettek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: