Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. Október 28. 15:49, szombat | Helyi
Forrás: IQ

AZ ORSZÁGOS LISTA ÉLÉN

AZ ORSZÁGOS LISTA ÉLÉN

Az év iskolája: az Egri IQ-PONT Középiskola

Sajátos kiadványt jelentet meg néhány éve a Nők Lapja hetilap.

“Iskolaválasztás” címmel összeállítást készít az adott esztendő oktatási eredményeiről. Ez a különszám hasznos tájékoztató a szülők számára, és elősegíti a nyolcadik osztályos tanulók pályaválasztását.

Górcső alá veszi a magyarországi középiskolákat, külön csoportba szedve az állami, az egyházi, illetve az alapítványi és magán fenntartású intézményeket.

Mindegyik szektort tovább bontja gimnáziumokra, szakgimnáziumokra, valamint szakközépiskolákra. Az országos listán egyetlen Heves megyei iskola került dobogós helyre, az EGRI IQ-PONT KÖZÉPISKOLA.

Az alapítványi iskolák szakközépiskolai kategóriájában elképesztő egri siker született: a ranglista élén az IQ-PONT végzett, és így az év iskolája lett.

Valamennyi kategóriában azonos szempontok alapján vizsgálódtak: megnézték a tanulók teljesítményét, fejlődését, vagyis a hozzá adott értéket, és természetesen a kompetenciamérések eredményeit.

Ez az országosan is kiemelkedő jelentőségű siker méltó zárása a 2017-ben 20 éves iskola ünnepségsorozatának. Az eredmény méltó visszaigazolása az intézményben folyó rendszeresen magas színvonalú oktató-nevelő munkának.

Bebizonyosodott, hogy országos szinten is elismerésre méltó az itteni pedagógiai tevékenység , és az is, hogy az IQ-Pont Középiskola szerves része a Heves megyei középiskolai oktatásnak.

Visszajelzés ez az elismerés az iskola számára, és erőt ad a szakképzés mellett a gimnáziumi képzésben rejlő nagy lehetőségekhez is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.