Városlista
2020. augusztus 10, hétfő - Lörinc

Hírek

2020. Március 25. 05:00, szerda | Külföld
Forrás: mti

Az online csalások számának jelentős növekedésére figyelmeztetett Von der Leyen

Az online csalások számának jelentős növekedésére figyelmeztetett Von der Leyen

Jelentősen megnőtt az internetes felületeken elkövetett csalások száma, a bűnözők ugyanis kihasználják az emberek koronavírussal összefüggő félelmeit,

és abban üzleti lehetőséget látva értékesítenek hamis gyógyszereket, fertőtlenítő szereket, vagy kínálnak csodatévőnek mondott gyógymódokat - közölte Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke a Twitteren közétett videoüzenetében kedden.

Von der Leyen hangsúlyozta, az online bűnözés elleni közdelem jegyében az Európai Unió és ügynökségei a tagállami kormányokkal együttműködésben minden rendelkezésre álló eszközzel fellép az internetes felületeken egyre terjedő csalásokkal szemben az emberek biztonságának és egészségének megőrzése érdekében.

Tájékoztatása szerint az Európai Unió rendőri együttműködést koordináló szervezete, az Europol összehangolt nyomozást indított a hamisított gyógyszerek kereskedelmének fölszámolására, amelynek keretében több mint 4,4 millió tiltott gyógyszerkészítményt foglaltak le és 37 szervezett bűnözői csoportot számoltak fel a nemzeti hatóságok. A művelet folyamán 121 embert állítottak elő, és 2500 közösségi médiafelületet, online kereskedelmi weboldalt és hirdetést töröltek.

Ha a koronavírus ellen oltást, vagy gyógyszert fedeznének fel, az biztos források útján megtudható, arról a kormányok, vagy más állami intézmények beszámolnak. Az uniós bizottság addig is szoros együttműködést folytat a tagállami kormányokkal annak érdekében, hogy a gyakran életveszélyes, hamisított gyógyszerek ne kerüljenek forgalomba - tette hozzá Von der Leyen.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Augusztus 09. 07:09, vasárnap | Külföld

Romániában meghaladta a 60 ezret az azonosított fertőzöttek száma

Romániában újabb 1350 embernél mutatták ki a koronavírust az utóbbi 24 órában, ezzel szombaton meghaladta a 60 ezret a járvány kezdete óta eddig beazonosított fertőzöttek száma.

2020. Augusztus 09. 05:00, vasárnap | Külföld

Több ember meghalt egy lakóháztűzben a csehországi Bohumínban

Tizenegy ember meghalt, amikor szombaton délután tűz ütött ki egy 13 emeletes lakóház legfelső részében a kelet-csehországi Bohumínban - jelentette a közszolgálati Cseh Hírtelevízió (CT24).

2020. Augusztus 08. 18:07, szombat | Külföld

Orosz vezérkar: rakétatámadásra atomcsapás lesz a válasz

Oroszország működésbe hozza nukleáris potenciálját egy területe ellen intézett rakétatámadás esetén

2020. Augusztus 08. 16:06, szombat | Külföld

Továbbra is ezer fölött a napi új fertőzöttek száma Németországban

Németországban immár harmadik napja regisztráltak ezernél több új koronavírus-fertőzöttet: az elmúlt 24 órában 1122-vel bővült a fertőzöttek, és tizenkettővel a halálos áldozatok száma