Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2014. Január 13. 13:12, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Az MSZP-s Braun Róbert részvényesként követeli a TV2 eladásának leállítását

Az MSZP-s Braun Róbert részvényesként követeli a TV2 eladásának leállítását

Braun Róbert szocialista politikus immáron részvényesként követeli, hogy a német ProSiebenSat.1-csoport álljon el a TV2 eladásától.

Az MSZP-s képviselőjelölt hétfőn újságíróknak elmondta, a napokban azért vásárolta meg 34,5 euróért a német médiavállalat egy részvényét, hogy a többi részvényest tájékoztathassa: a cég menedzsmentje segédkezet nyújtott "egy aljas és korrupt üzlethez".
"Németországban ez nem fordulhatna elő, Európa peremén egyelőre igen, ez tűrhetetlen" - jelentette ki.
Közölte, elmegy a ProSiebenSat.1 februári, a tavalyi évet értékelő sajtókonferenciájára, majd a júniusi részvényesi közgyűlésen is fel fog szólalni, ha addig a vállalat nem lép vissza a TV2 értékesítésétől. A célja - mondta - a többi részvényest rábeszélni, hogy szavazzanak a menedzsment ellen ebben az ügyben.
Braun Róbert elmondta, ha a ProSiebenSat.1 egy héten belül nem áll el a TV2 értékesítésétől - amely eladói hitellel történt, vagyis az új tulajdonosok, Simon Zsolt vezérigazgató és Yvonne Dederick gazdasági igazgató egyelőre nem fizette ki a vételárat -, az Európai Bizottság tiltott állami támogatásokat vizsgáló hivatalához és az amerikai igazságügyi minisztérium megfelelő szervéhez fordul.
Gyanúja szerint ugyanis a vevők azzal számolnak, hogy ha a Fidesz nyer a választáson, akkor a TV2-höz érkező állami hirdetési bevételekből fedezik a tévécsatorna vételárát.
Az MSZP-s politikus kiemelte, egy szövetségi jogszabály szerint amerikai pénzügyi szervezetek és magánszemélyek nem vehetnek részt ilyen, korrupciógyanús ügyletekben. Márpedig - folytatta - a ProSiebenSat.1 egyik tulajdonosa egy amerikai pénzügyi befektetési alap, és Yvonne Dederick is rendelkezik amerikai állampolgársággal.
A TV2 gazdasági igazgatójáról szólva Braun Róbert egyébként azt monda, információja szerint ő Simon Zsolttal ellentétben nem stróman, hanem a német eladót képviseli.
Braun Róbert arról is beszámolt, kampányt indított annak érdekében, hogy minél többen tiltakozzanak a ProSiebenSat.1 Facebook-oldalán a TV2 értékesítésének mikéntje ellen.
Szigetvári Viktor, az Együtt-PM társelnöke a sajtótájékoztatón azt mondta: decemberben még semmit sem tudtak a TV2 eladásának jogi formájáról és pénzügyi fedezetéről, mára viszont egyértelmű, hogy a tranzakció csak a Fidesz választási győzelme esetén lépne életbe, máskülönben az új tulajdonosok nem tudnák törleszteni az eladói hitelt.
Hozzátette: értesülésük szerint egyes állami vállalatoknál már el is kezdték felmérni, hogyan lehetne a piaci arányokkal ellentétesen tovább növelni a TV2-nek jutó állami hirdetési bevételeket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során