Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2016. Január 21. 18:57, csütörtök | Helyi
Forrás: Polgármesteri hivatal

AZ EGRI KÖNYVTÁR NYERTE A „KÖNYVTÁRI MINŐSÉG DÍJAT”

AZ EGRI KÖNYVTÁR NYERTE A „KÖNYVTÁRI MINŐSÉG DÍJAT”

A Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár sikerrel pályázta meg a könyvtárak szakmai munkájának legmagasabb elismerését jelentő Könyvtári Minőség Díjat,

...melyet 2016-ban második alkalommal adnak át a magyarországi könyvtárak körében. A díjhoz kapcsolódó díszoklevelet és pénzjutalmat a Magyar Kultúra Napjához kapcsolódóan, a mai napon vette át Budapesten Tőzsér Istvánné igazgató asszony Dr. Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkártól és Závogyán Magdolna helyettes államtitkártól.

Városunk néhány évvel ezelőtt megkapta „A Kultúra Magyar Városa” címet, s e névre Eger meggyőződésünk szerint a mai napig méltó, hiszen igen színes és gazdag kulturális kínálatot biztosít a helyi lakosoknak és az Egerbe látogató vendégeknek. A könyvtári szolgáltatás és közfeladat-ellátás mellett a korábban „Év Könyvtára” díjat nyerő Bródy Sándor Városi és Megyei Könyvtár ennek a sikeres egri kulturális szervező munkának is fontos részese.

A Könyvtári Minőségi Díj 2016 cím elnyerése alkalmából az intézmény és a fenntartó, Eger Önkormányzata közös ünneplésre invitálja a sajtó munkatársait is, 2016. január 25-én, hétfőn 15.00 órára a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár központi épületébe (Kossuth Lajos u. 16.). A rendezvényt 15.00 órakor megnyitja Tőzsér Istvánné Géczi Andrea igazgató, majd köszöntőt mond Habis László polgármester, dr. Pajtók Gábor kormánymegbízott és dr. Skaliczki Judit ny. minisztériumi főosztályvezető-helyettes, a Könyvtári Minőségügyi Bizottság elnöke. Nagyon büszkék vagyunk a Bródy Sándor Városi és Megyei Könyvtárra!

Büszkék lehetünk Egerre! 2015 őszén a Magyar Tudományos Akadémián megrendezett Nemzeti Emlékhelyekről szóló konferencia egyik szakmai előadása tele volt pozitív egri példákkal. December végén Hoppál Péter államtitkár írt az önkormányzat segítő támogatását megköszönő levelet Habis László polgármesternek, melyben kiemelte a Dobó István Vármúzeum, mint megyei hatókörű városi múzeum kiemelkedő és előremutató szakmai tevékenységét. Múzeumi szervezetünk példamutató és eredményes lépéseket tett a gyűjtemények széleskörű hozzáférésének biztosítása, a Múzeum társadalmi szerepvállalásának erősítése, a látogatói igényekhez alkalmazkodó, dinamikus szolgáltatásrendszer megvalósítása érdekében – áll a levélben.

Eger városa kreatív szervezőkkel együttműködve 2015-ben a jól ismert, biztos közönséget vonzó kulturális programok mellett olyan zenei produkciókat nyújtott polgárainak és vendégeinek, mint a Middlemist Red, vagy a Lovassy András vezette Kiscsillag ingyenes zenepavilon-koncertje, az augusztus 20-i Szimfonik LIVE a város szívében, majd a Budapest Klezmer Band fellépése a szépasszonyvölgyi Márai központban, vagy éppen a Szimfonikusok adventi előadása, a Muzsikás együttes és Harcsa Veronika adventi koncertje a Dobó téren. A sort hosszasan folytathatnánk, s az idei évről is elmondhatjuk, hogy Húsvétra az egri születésű, világhírű jazz-zongorista, Csík Gusztáv ad koncertet városunkban.

A sor folytatódik, s ehhez az egri kínálathoz a könyvtárosaink is minden évben kiváló teljesítményt tesznek hozzá a maguk jó csapatszellemével, tettrekészségével és kreativitásával. Példamutató színvonalon nyújtanak minőségi szolgáltatást sok ezer egri és heves megyei polgárnak, idősebbeknek és gyermeknek, itt élő családoknak és közösségeknek, valamint újabban a hozzánk látogató turistáknak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt