Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Augusztus 05. 14:36, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Az Alstom újítja fel a paksi atomerőmű generátorait

Az Alstom újítja fel a paksi atomerőmű generátorait

Az Alstom nyerte el az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. által nyolc üzemi és egy tartalék generátor forgórészének felújítási munkáira kiírt 5,1 millió euró (mintegy 1,5 milliárd forint) értékű közbeszerzési pályázatot - tájékoztatott az Alstom Hungaria Zrt. hétfőn.

A közlemény szerint a felújításokat az Alstom budapesti generátor szakműhelye, magyar mérnökcsapata, külföldi szakemberek és több hazai alvállalkozó bevonásával végzi.
A paksi atomerőmű 1982 és 1987 között helyezte üzembe a négy, egyenként 500 megawatt teljesítményű atomerőművi reaktorblokkhoz tartozó kilenc, Ganz gyártmányú generátorát. A berendezések felújítása 10-12 évente esedékes - emlékeztet a közlemény.
Az idén júliusban kezdett munkák során évente egy generátor forgórészét újítják fel az Alstom magyar szakemberei. A teljes felújítás 2021-ben ér véget.
A cég magyar szervizcsapata több hazai erőműben végzett már generátor-felújításokat, ezen kívül finn, osztrák és török erőművek felújítási projektjeiben is sikerrel vett részt - közölte az Alstom.
A Paksi Atomerőmű megbízásának elnyerését az tette lehetővé, hogy a társaság ajánlata ötvözi a magyar szakemberek hazai erőművi berendezések felújításában szerzett tapasztalatát, valamint a nemzetközileg is kiemelkedően versenyképes mérnöki árszínvonalat - idézi a közlemény Deák Lászlót, az Alstom Hungaria Zrt. elnök-vezérigazgatóját.
Magyarországon az Alstom Csoport minden üzletága, köztük a hőerőmű, a megújuló energiaforrások, a közlekedés és az energiaátviteli hálózat üzletág is jelen van. Az Alstom Hungária Zrt. mintegy 150 alkalmazottat foglalkoztat budapesti központjában, és 65 stratégiai alvállalkozóval működik együtt.

Címkék: Gazdaság-energia

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország