Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2013. Június 09. 15:22, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

Árvíz - Száz ház lakóit menekítik ki Szigetmonostoron

Árvíz - Száz ház lakóit menekítik ki Szigetmonostoron

Vízbetörés miatt száz ingatlanból ki kell menekíteni a lakókat Szigetmonostoron - erősítette meg az MTI információját a település helyettes védelmi vezetője vasárnap délben.

Bergmann Gábor annyit mondott, hogy nagy erőkkel megkezdték az érintett házak kiürítését a már korábban elkészített terveknek megfelelően.
Spitz Alexandrának, a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivőjének tájékoztatása szerint betört a Duna vize a csaknem 2300 lakosú község egy részére, ezért van szükség a gyors intézkedésre, amelyben a katasztrófavédelem munkatársai is részt vesznek.
Az MTI megbízható forrásból úgy tudja, hogy a Szigetmonostorhoz tartozó Horányban élőknek kell elhagyniuk üdülőjüket, illetve a házukat, mert a Szentendre felőli részen egy magas partot átlépett a Duna, utat törve a lakott terület felé.
Egyelőre nem tisztázott, hogy pontosan hány embernek kell elhagynia az otthonát, mert a regisztrációs pontoknál jelenleg is ellenőrzik a létszámot. A házukat elhagyni kényszerülők zöme rokonokhoz megy, többeket a helyi iskola fogadja be.
A Duna Horánnyal átellenes oldalán, a dunakeszi Rév utcánál egyelőre semmit nem tapasztalnak a folyó nyugati partján történtekből - mondta az MTI érdeklődésére Bíró Attila, a Dunakeszi Járási Hivatal vezetője, a helyi védelmi bizottság elnöke.
Tájékoztatása szerint ezen a szakaszon már 50 méterenként van figyelőszolgálat, a szakemberek "urai a helyzetnek" - fogalmazott.
A Duna mentén lévő, magaslatra épült Duna sor házait egyelőre nem kell elhagyniuk a lakóknak - tette hozzá Bíró Attila, akinek a közlése szerint Dunakeszinél az esti órákban 810 centiméteres vízállásnál várják a tetőzést.

Címkék: árvíz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.