Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. Június 07. 16:44, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Árvíz/érettségi - A vizsgaszervező kormányhivatallal lépjen kapcsolatba, aki nem tud megjelenni a szóbelin

Árvíz/érettségi - A vizsgaszervező kormányhivatallal lépjen kapcsolatba, aki nem tud megjelenni a szóbelin

A vizsgaszervező kormányhivatallal kell felvennie a kapcsolatot annak a diáknak, aki az árvíz miatt nem tud megjelenni a szóbeli érettségi vizsgáján - hívta fel a figyelmet az Oktatási Hivatal pénteki közleményében.

A hivatal az oktatas.hu oldalon közzétett tájékoztatóban kiemelte: az idén először megszervezett emelt szintű katonai alapismeretek vizsgatárgyból az országban 13 vizsgázó van, amennyiben őket hivatásuknál fogva az árvízi védekezésnél igénybe veszik, a kormányhivatalok biztosítják számukra a szóbeli vizsga lehetőségét.
Az Oktatási Hivatal már korábban felhívta a kormányhivatalok figyelmét az árvízi helyzet miatt esetlegesen kialakuló problémákra, és azok megoldására, azzal, hogy adott esetben biztosítsák az érintettek számára a szóbeli vizsga későbbi időpontra való halasztását - írták.
Az emelt szintű szóbeli érettségi vizsgák június 6-tól június 13-ig tartanak. Az idén 38 813 szóbeli vizsga lesz 147 helyszínen, 2553 tantárgyi bizottság előtt. Az érettségizők választása szerint 73-féle tárgyból van emelt szintű érettségi.
Az emelt szintű érettségi vizsgákat a 20 megyei, illetve fővárosi kormányhivatal szervezi. A kormányhivatalok osztották be az vizsgázókat, jelölték ki a helyszíneket, kérték fel, bízták meg a vizsgáztató tanárokat a háromtagú bizottságokba.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.