Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2017. Április 12. 13:38, szerda | Helyi
Forrás: PH

Április 22. a Föld napja.

Április 22. a Föld napja.

Az első Föld napja rendezvényt 1970-ben tartották, majd 1990-ben világmozgalommá vált.

E nap alkalmából különféle eseményeket rendeznek világszerte, melyekkel felhívják a figyelmet a Föld természeti értékeinek megóvására. A napot 175 országban tartják, Magyarország 1990-ben, az elsők között csatlakozott a rendezvényhez. Eger városa 2017. évben tartja a X. Föld napi kiemelt rendezvénysorozatát. Eger MJV Önkormányzata és az Egri Kulturális és Művészeti Központ 2017-ben is különféle színes programokkal kívánja felhívni a figyelmet a környezeti értékek megóvására.

Eger MJV Önkormányzata a rendezvényeken kívül állandó intézkedéseket is szeretne megvalósítani, melynek elsődleges célja a gyalogos és a kerékpáros közlekedés népszerűsítése, elősegítése. Ezen közlekedési módok egyrészt segítenek az egészségünk megőrzésében, másrészt csökkentik a motorizációból adódó környezetszennyezést.

Önkormányzatunk 2017. évben a gyalogos közlekedés könnyítése érdekében kapaszkodó lépcsőkorlát elhelyezéseket és kisebb hibajavításokat végeztet a Széna téren, a Gárdonyi Géza utcában, a Tátra utcában, a Pacsirta utcában, a Király utca elején, a Bástya utcában és a Tündérpart utcában, illetve a Foglár lépcsősoron. A kerékpáros közlekedés elősegítése érdekében pedig továbbikerékpártámaszok elhelyezését tervezzük a Széchenyi utcában.

Kérjük a lakosságot, hogy amennyiben javaslata van lépcsőkorlát vagy kerékpártámasz elhelyezési helyszínekre vonatkozóan, azt szíveskedjenek eljuttatni a Városüzemeltetési Irodához. A legtöbb javaslatot kapott helyszíneken a szakiroda -a műszaki és pénzügyi megvalósíthatósági lehetőségek kivizsgálását követően- a kért kivitelezéseket 2017. évben elindítja.

Kérjük, hogy javaslataikat a Városüzemeltetési Irodához, a 3300 Eger, Dobó tér 2. ,varosuzemeltetesiiroda@ph.eger.huvagy avarosuzemeltetes@ph.eger.hucímre elküldeni szíveskedjenek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.